36. kolo
11.07.2020 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dva neuznané góly a jeden uznaný. Atlético těsně porazilo Betis

Zápas domácího Atlética s Realem Betis mnoho zajímavého nenabídl. Výsledek rozlouskla jediná branka, o níž se v 74. minutě postaral Diego Costa. A to přesto, že domácí colchoneros hráli více než třicet minut v početním oslabení po červené kartě pro obránce Maria Hermosa.

Atlético zase jednou ukázalo svoji efektivitu, která nadmíru převyšuje většinu jeho soupeřů. V dnešním utkání totiž vyslalo na brankáře Daniho Martína jen čtyři střely a i to mu stačilo na vítězství. Mnohem aktivnější Real Betis sice na Oblaka vypálil celkem patnáctkrát, ale ani to mu nestačilo. Nepomohlo mu ani držení míče ve výši 63% nebo o polovinu větší počet zahraných rohů. Obrana Atlética prostě vydržela.

Větší šance mělo na svědomí právě Atlético. Ve 4. minutě Saúl Ñíguez vyslal průnikovým pasem po pravé lajně Kierana Trippiera. Jeho centr našel před bránou Álvara Moratu, jenže ten při zpracování podklouzl a velkou šanci nevyužil.

První gól vstřelilo Atlético už ve 23. minutě. Po práci Marcose Llorenteho se totiž ve vápně dostal k míči útočník Ángel Correa a propálil brankáře Martína, čímž vstřelil svůj sedmý gól. Jenže jeho radost netrvala moc dlouho, neboť video odhalilo, že Llorente zahrál při předchozí akci rukou, tudíž sudí José González nemohl branku Correy uznat.

Dalekonosnou ránu z pětadvaceti metrů poté vymyslel Thomas Partey, ale na brankáře Martína nevyzrál. Na opačné straně vymýšlel ještě lepší zakončení tahoun Betisu Nabil Fékir, jenže ani on neměl správně seřízená mířidla. Deset minut před koncem první půle se Atlético prosadilo znovu, jenže znovu promluvil VAR. Ten totiž odvolal branku Álvara Moraty, který čerpal po Kokeho přihrávce výhodu z ofsajdu za obráncem Bartrou.

První půli uzavřel svou akcí William Carvalho, který přetáhl centr na zadní tyč, kam nabíhal Alfonso Pedraza. Střídající středopolař vystřelil z první a trefil boční síť. Po změně stran se dopředu o poznání víc hnali hráči Realu Betis, především Nabil Fékir. Ten nejprve tvrdě vypálil a o něco později nabil Lorenovi. Ten s velkým štěstím prošel přes stopery Atlética a málem dal gól, jenže mířil o trochu výš, než by bylo záhodno.

O tři minuty později se udála další důležitá akce, když mladý obránce Mario Hermoso fauloval zezadu a zcela zbytečně pronikajícího útočníka Lorena, za což mu sudí ukázal rovnou červenou kartu!

Zlom utkání nastal v 74. minutě. To Atlético zahrávalo volný přímý kop, k němuž se postavil Carrasco. Krásným pasem oslovil Diega Costu, který si do předbrankového prostoru naběhl parádně. A ještě lépe zakončil, na jeho přesnou hlavičku k tyči neměl brankář Martín šanci reagovat. Atlético i v deseti udrželo útočníky Betisu na uzdě a bralo tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele