34. kolo
03.07.2020 22:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético nadělilo Mallorce tři branky, dvakrát se prosadil Morata

Mallorca sice držela míč častěji, ale na Atlético to nestačilo. Produktivní a jasně lepší domácí tým zvítězil jednoznačně 3:0 a to především díky dvěma zásahům Álvara Moraty. V závěru přidal jednu trefu taky záložník Koke a Atlético zůstává třetí.

O tom, kdo bude v tomhle utkání favoritem, snad ani nemohlo být pochyb. Přesto trenér Simeone poslal na hřiště to nejlepší, co měl. Výjimkou byl snad jen mladý devatenáctiletý obránce Manu Sánchez, který si připsal třetí odehraný zápas v lize. Jinak se ale brankář Manolo Reina mohl "těšit" na plnou palbu. Atlético mu v tomto směru vyhovělo maximálně.

Už ve čtvrté minutě měli domácí k dispozici standardní situaci. Yannick Carrasco odcentroval na malé vápno, kam spěchal Savić, ale domácímu stoperovi scházel k zakončení krok. Volný přímý kop zahrávali o pár minut později i hosté, jenže Trajkovski neměl tolik štěstí. Našel Babu Mohammeda, který však padal a v pádu se přesně zakončuje dost těžko. Ve 25. minutě už to Atléticu málem vyšlo. Félix si na levé straně vyměnil přihrávku s Carrascem, dostal se do pokutového území a krásnou ranou těsně minul tyč!

Mnohem větší šance se před Atléticem otevřela o minutu později, kdy se Álvaro Morata dostal do vápna a byl v něm stažen k zemi. To sudí okamžitě bez potíží posoudil jako pokutový kop ve prospěch Atlética. K němu se postavil sám faulovaný, jenže penaltu nekopl vůbec dobře a brankář Reina si poradil. S čím však nepočítal, to byl výrok sudího, podle kterého Reina nestál na čáře, takže se penalta opakovala. Nervy z ocele ukázal Morata znovu a tentokrát už poslal míč přesně pod břevno - 1:0.

Jen o dvě minuty později málem Atlético navýšilo vedení. Portugalský teenager João Félix se zjevil zcela osamocený v pokutovém území, jenže levačkou poslal míč vysoko nad. Přece však se Atléticu povedlo vstřelit další branku ještě v rámci první půle. Hrála se čtvrtá minuta nastavení, když se Marcos Llorente perfektně uvolnil po straně vápna a nahrál před bránu. Na zadní tyči se totiž zjevil zcela osamocený Álvaro Morata, který už neměl problém dostat míč do prázdné brány.

Mallorca ani za tohoto stavu nevzdávala utkání a dál měla míč především na svých kopačkách. Jenže ofenzivní produkce vázla. Prosazovalo se Atlético, které po větší části nudy ve druhé půli uzavřelo skóre na konečných 3:0. Povedlo se to Kokemu, jenž si naběhl do druhé vlny a uklidil centrovaný míč po rychlé souhře do sítě. Hodně mu pomohla lehká teč obránce před sebou, protože díky tomu balon změnil dráhu letu a brankář Reina byl naprosto neschopný zasáhnout. Atlético díky tomu zase odskočilo Seville.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele