1. kolo
18.08.2019 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético začalo vítězně, Getafe udolalo gólem Moraty

Malé městské derby mezi Atléticem Madrid a Getafe skončilo nejtěsnějším vítězstvím domácího celku. Los Colchoneros udeřili v prvním poločase prostřednictvím Álvara Moraty, který navíc ve druhém dějství ještě neproměnil penaltu. Oba celky hrály rovněž bez jednoho hráče v poli, na vyloučení Jorgeho Moliny navázal i domácí Lodi. Getafe nebylo vyrovnání přáno, minutu před koncem orazítkoval v největší šanci brankovou konstrukci Ángel Rodríguez.

Na Wanda Metropolitano se utkali dva pohároví aspiranti, tím spíše, že Atlético se pasuje do role jednoho z favoritů na zisk mistrovského titulu. V Getafe měl Simeoneho nový tým těžkého soupeře, madridský klub loni skončil na pátém místě, těsně za Ligou mistrů.

Úvod zápasu patřil Atléticu, ale velké příležitosti přicházely pozvolna. Ve 21. minutě posílal Trippier balón před šestnáctku na další letní akvizici Joaa Félixe, jenomže brankář Soria úmysl přečetl a akci překazil. O dvě minuty později už Wanda Metropolitano mohlo slavit. Trippier z pravé strany přesně odcentroval a Álvaro Morata hlavou k tyči překonal hostujícího brankáře. Atlético vedlo zaslouženě 1:0 a na tahu bylo Getafe. Bordalásův tým si první příležitost vytvořil prostřednictvím Damiana Suáreze, jehož propadlý centr zamířil těsně vedle tyče Oblakovy branky.

Ve 38. minutě přišla pro hosty velká komplikace, Jorge Molina zezadu fauloval Parteyho a sudí Cuadra bez milosti vytáhl červenou kartu. Verdikt hlavního arbitra se Getafe pochopitelně nelíbil, Cuadra však své rozhodnutí nehodlal změnit. Madridský celek měl nakonec štěstí, protože jen o pár minut později se počet hráčů na hřišti zase srovnal. Tři minuty před koncem poločasu uviděl červenou kartu za ruku v obličeji soupeře i domácí Lodi.

Po změně stran měli Los Colchoneros obrovskou možnost utéct Getafe na rozdíl dvou branek. Po zákroku Bruna Gonzáleze na unikajícího Joaa Félixe sudí odpískal pokutový kop a Álvaro Morata se rozhodl vzít otěže momentu na svá bedra. Penaltovou situaci ke smůle Atletů nezvládl, jeho tvrdou střelu mu Soria vystihl a udržel Getafe ve hře.

Hosté hráli s Atléticem vyrovnanou partii a ze hřiště městského rivala si mohli odvést přijatelnější výsledek. Před koncem utkání bylo Getafe blízko remíze, Ángel Rodríguez se rozhodl vypálit ze střední vzdálenosti a Oblaka zachránila spojnice! Na druhé straně nepotrestali brejk Morata s Vitolem a Getafe tak mělo šanci na vyrovnání až do poslední minuty. Sudí Cuadra ještě nastavil dlouhých pět minut, ale během nich si Simeoneho parta už výsledek pohlídala. Atlético vstoupilo do sezony vítězně a malé madridské derby s Getafe ovládlo po jediné brance Moraty.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat
mrann1x

Atlético pod Simeonem nikdy v soutěžním zápase nedostalo gól od Getafe a skóre z 15 zápasů je 30:0, tady není moc o čem. 2:0

Reagovat
Pharrell

špatně

Já ok tip.

Reagovat
Lamskej#RMCF

Opravdu nádherný fotbal to byl..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele