13. kolo
10.11.2019 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid otočilo výsledek a porazilo Espanyol 3:1

Po zásahu Sergiho Dardera to s Atléticem Madrid vypadalo všelijak, domácí se ale vzchopili, do šaten vyrovnali a po změně stran strhli vedení na svojí stranu. Atlético vyhrálo 3:1 a na vedoucí duo Barcelona - Real Madrid ztrácí jeden bod. Oba giganti však mají odložené El Clásicco k dobru.

Atlético Madrid mělo v nohách těžký zápas s Leverkusenem, který navíc výsledkově nezvládlo a ani proti Espanyolu nezačalo dobře. Hosté zase ve čtvrtek sehráli utkání Evropské ligy a bulharskému Ludogorci nastříleli šest branek.

Úvodní minuty patřily Atletům a v 16. minutě se objevil ve vyložené šanci Álvaro Morata. Jeho zakončení šlo mimo a i kdyby bylo úspěšné, jednalo se o ofsajd. Nerozhodný výsledek vydržel na Wanda Metropolitano do 39. minuty, kdy Sanchez posunul balón na Sergiho Dardera a jeho střela zapadla k tyči. Atlético bylo znovu v nesnázích, ale ještě do poločasu stihlo odpovědět. Na nadýchaný Moratův centr si naběhl Ángel Correa a jeho hlavička skončila v síti. Celou situaci ještě posuzoval VAR, ale nakonec nebyl shledán prohřešek proti pravidlům a branka platila.

Po přestávce začali Colchoneros náporem, v 50. minutě se marně dožadovali pokutového kopu a o pět minut později byl ve vyložené šanci zablokován Thomas Partey. Rojiblancos stupňovali tlak a v 58. minutě se dočkali. Álvaro Morata se zmocnil odraženého balónu a byť těsně bráněn, dokázal střelou k tyči poslat domácí do vedení.

Simeoneho svěřenci měli i další šanci na vstřelení gólu, ale Herrera po individuální akci přestřelil, stejně jako jedenáct minut před koncem Morata. Espanyol si žádný tlak nevytvořil a Jan Oblak nemusel řešit jediný vážnější moment.

Ve druhé minutě nastavení přišlo definitivní KO, Diego Costa přihrál z pravé strany na penaltový puntík a Koke přesnou ranou uzavřel střelecký účet utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele