17. kolo
14.12.2019 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético po přestávce zlomilo odpor a dvěma góly skolilo Osasunu

Co do statistik hrála Osasuna v Madridu celkem vyrovnané utkání, jenomže Atleti byli o poznání nebezpečnější a zásluhou dvou gólů z druhého poločasu utkání ovládli - zaslouženě. Snahy Atlética dlouho brzdil výtečný brankář Herrera, ale i on se nakonec musel sklonit po brankách Moraty a Ňíguéze.

Hosté začali nebojácně a už po čtyřech minutách protáhl dalekonosným pokusem Oblaka Rubén García. O chvíli později na druhé straně selhal v tutovce Morata, Herrera proti němu rychle vyběhl a nohama pokus vytěsnil mimo tyče. Ve 23. minutě zase neprostřelil Herreru v dobrém náběhu Félix a nerozhodný stav na Wanda Metropolitano nadále trval. Atlético před koncem prvního poločasu utahovalo smyčku, ale Osasuna veškeré šance přežila. Střelu z úhlu v podání Thomase Lemara vytěsnil Herrera a opora hostí si poradila i s dorážkou Felipeho. Hosté měli i štěstí a to po hlavičce Félixe, po které zazvonilo břevno. Těsně před odchodem do šaten Herrera zase kouzlil, vyrazil Parteyho střelu a poradil si i s dorážkou Félixe.

Prakticky stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Atlético bylo mnohem nebezpečnější, ale dlouho naráželo na velký problém, který se jmenoval Herrera. Až v 67. minutě se zaplněný stadion Wanda Metropolitano dočkal. Trippier při standardní situaci posadil balón na hlavu Álvara Moraty a tady už byl Herrera krátký.

O osm minut později předvedli Colchoneros nátlakovou hru, nedovolili se Osasuně vymanit z tlaku a Saúl Ňíguez zvýšil na 2:0. Atlético se mohlo definitivně uklidnit a navíc mělo i další šance na zvýšení náskoku. Koke z otočky pálil vedle a druhý gól Moraty nebyl kvůli ofsajdu správně uznán. V poslední minutě utkání Morata ještě jednou střílel mimo a více už se na trávníku Wanda Metropolitano nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele