26. kolo
01.03.2020 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bilbao i přes Asenjovu extrémní snahu vyhrálo nad Villarrealem

Villarreal sice byl na San Mamés mírně aktivnější a především držení míče mu patřilo jednoznačně, ale na to se ve fotbale nehraje. Hraje se na góly a v nich dnes byli šťastnější domácí hráči. Napínavý duel rozhodla jediná penalta, kterou úspěšně proměnil Raúl García.

Souboj dvou celků, které obvykle bojují o Evropskou ligu, se odehrál v baskické metropoli. Na San Mamés se pro body dlouhodobě nejezdí a dnes se o to domácí chtěli opět postarat. Na Evropskou ligu jako na svůj sen myslí stále. Jsou sice až desátí, ale dnes měli možnost přiblížit se bodově k osmému Villarrealu. A dokonale tuto možnost využili.

Domácí dávali od začátku vědět, že dnes se s body rozloučit nehodlají. Zkušený veterán Raúl García se prosmýkl do pokutového území, kde mohl zakončovat, jenže pak zvolil další, už zbytečnou kličku. Iñigo Córdoba se z pravé strany dostal do pokutového území, kde si přehodil míč na levačku, jenže jeho zakončení nakonec s vypětím všech sil kryl brankář Sergio Asenjo.

První desítky minut rozhodně nenabízely nějaký strhující duel ve vysokém tempu. Naopak, hrálo se hodně opatrně na obou stranách, s velkým důrazem na držení míče. Šancí bylo pomálu a když už se nějaká urodila, pak včas sklapla obrana Villarrealu. V ní měl nejvíc práce Pau Torres, který často odpaloval míče na hraně sebeobětování.

Do dalšího zakončení se dostal Iker Muniain. Domácí střelec pálil zpoza hranice velkého vápna, jenže jeho zakončení opět postrádalo přesnost. První půle tak skončila bez branek. Na gól ale diváci naštěstí nemuseli čekat zase tak dlouho poté, co sudí pískal začátek druhého poločasu.

V 53. minutě se do hry dostal Iñaki Williams a bylo to hodně šťastné rozhodnutí. O pouhé dvě minuty později totiž Williams trefil ruku svého soka ve vápně Villarrealu a sudí okamžitě pískal pokutový kop! K němu se postavil Raúl García, který velezkušeně a chladnokrevně poslal brankáře na druhou stranu.

Villarreal potřeboval zabrat, jenže neměl dostatek sil. Javieru Ontiverosovi se několikrát povedlo odcentrovat přes bloky Bilbaa, jenže chyběla mu podpora útočníků. Po hodině hry se fanoušci domácího Bilbaa mohli radovat znovu, protože sudí po poradě s videem vrátil hru na penaltový puntík a nechal Basky zahrávat pokutový kop po roce Raúla Albiola. Jenže Iñaki Williams kopl penaltu opravdu hrozně a nechal vyniknout brankáře Asenja!

Obrana Villarrealu hořela. Iñigo Martínez se v pokutovém území prodral k nadýchanému centru z levé strany hrací plochy, jenže jeho hlavičku dokázal Asenjo parádně vyrazit mimo. Jen díky Asenjovi to nebyl debakl hostí. Další gól si chtěl připsat střídající mladíček Ohian Sancet, který se dvanáct minut před koncem dostal ke střele z dobré pozice. Jenže hostující brankář jeho ránu vyškrábl a poradil si i s dorážkou Raúla Garcíi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele