30. kolo
20.06.2020 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bilbao udolalo Betis jediným gólem

Jediný gól z prvního poločasu rozhodl o vítězství Athletic Clubu nad trápícím se Realem Betis. Pro hosty je to další nepříjemnost a na přetřes znovu vyvstane otázka budoucnosti trenéra Rubiho. Hrdinou zápasu se stal Iňigo Martínez.

Real Betis se zmítá v krizi a v týdnu se hodně mluvilo o budoucnosti trenéra Rubiho. Vedení se prozatím rozhodlo trenéra neměnit, ale po další porážce se tak dost možná konečně stane. Verdiblancos nesehráli vyloženě špatné utkání, jenomže byli hrubě neproduktivní a navíc jim uškodila rychle inkasovaná branka. V 7. minutě si Iňigo Martínez počkal na přihrávku do vápna, aby elegantně patou otevřel skóre utkání. O deset minut později se po Emersonově pádu dožadovali hosté penalty, ale marně. Betis sice v prvním poločase získal územní převahu, ale ta mu nebyla nic platná.

Druhý poločas začal opět slibnou šancí Bilbaa, ale Iňaki Williams svojí gólovou sbírku nerozšířil i proto, že dobře zasáhl brankář Robles. Práci měl i Simón, jeho skvělý zákrok proti Iglesiasovi byl dost možná nejklíčovějším okamžikem zápasu. V 60. minutě odmítl navýšení skóre Raúl García, po jehož zakončení se otřáslo břevno.

Betis se musel více tlačit dopředu, čtvrthodinu před koncem hlavičkoval nepřesně Sergio Canales a krátce na to Simón dalším výtečným zákrokem zlikvidoval pokus Nabila Fekira. Opakovaný záznam ale prokázal hraní rukou a Verdiblancos se tak dočkali zahrávání pokutového kopu. Sergio Canales neunesl tíhu okamžiku, penaltu poslal hodně nad a ještě zvýraznil bídu Betisu. V nastavení vystřihl další zakončení patou Asier Villalibre, ale výsledek 1:0 už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele