5. kolo
23.09.2018 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Valencia CF 0:0

Souboj dvou ofenzivně laděných týmů sliboval hodně akce, ale nakonec nepřinesl ani jednu branku. Z velké části za to v případě hostující Valencie mohlo také vyloučení Daniho Pareja, pro něhož skončilo utkání už v 58. minutě.

Villarreal vůbec neprožívá dobrou sezonu a jeho výsledky jsou dost bídné. Ani Valencia ale nezačala úplně ideálně a v tomto vzájemném střetu oba týmy hledaly šanci se vykoupit. O střelbu branek se v dresu Žluté ponorky starali převážně Fornals, Moreno a Bacca, zatímco Netopýři se spoléhali na Solera, Čeryševa, Minu nebo Gameira.

První minuty nabídly poměrně živý projev z obou stran. Bacca si na hranici šestnáctky navedl míč na pravačku a poté vypálil, jenže jeho střelu zablokoval obránce Diakhaby. Gaspar se poté snažil vybídnout ke sprintu Morena, jednalo se o nacvičený a často se opakující signál. Obránci Valencie s tím ale počítali a také tyto manévry úspěšně blokovali.

Po dvaceti minutách Čeryšev přetáhl svůj centr na zadní tyč na volného Torrese, který ale zakončil velmi špatně. Další pas od Čeryševa mířil na Baccu, který si však ve složité situaci neporadil. S postupem utkání tempo trochu opadlo a množily se spíše nepřesnosti. Valencii se vůbec nedařila přechodová fáze a brankář Sergio Asenjo tak neměl moc práce. Fornals vybojoval balon a poté jej ihned posílal na nabíhajícího si Baccu, jenže před ním cestu zastoupil Gabriel.

Hodně soubojů spolu sváděli Denis Čeryšev a domácí kapitán Mario Gaspar. Většina z nich vyzníval pro pozičně téměř bechybného Gaspara. Nevýrazného Santiho Minu posléze vystřídal Michy Batshuayi a Valencia rázem ožila. Parejova rána pořádně bolela brankáře Asenja a šanci Ferrana Torrese zablokovala obrana Villarrealu jen na poslední chvíli.

Valencia se nadechovala k větší aktivitě, když ji v 58. zmrazil zkušený záložník Daniel Parejo. Ten totiž hloupě ztratil míč a ve snaze jej získat zpět fauloval Funese Moriho zezadu. Od sudího Santiaga Latreho viděl rovnou červenou kartu a řádně oslabil šance svého celku na body.

Trvalo v podstatě dlouhých 70 minut, než jsme se dočkali nějaké větší šance. Krásnou nahrávku na Solera vymyslel obránce Gabriel a Soler se otočil s balonem. Poté vypálil na Asenja, který se musel pořádně vytáhnout, aby stačil vyrazit míč alespoň těsně nad břevno! Na opačné straně se už do šance dostával střídající Ekambi, jehož na poslední chvíli zastavil bránící Gabriel.

Sedm minut před koncem se hostující Valencia opět dostala ke střele, kterou musel likvidovat brankář Asenjo. Hbitý útočník Denis Čerysev si navedl míč na levačku a střelou ze střední vzdálenosti pořádně protáhl soupeřova brankáře. Víc šancí jsme už do konce utkání neviděli, takže oba týmy si body dělí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele