17. kolo
03.01.2019 21:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Real znovu ztratil, v dohrávce remizoval na Villarrelu

Dohrávka 17.kola na Estadio de la Ceramica mezi Villarrealem a Realem Madrid skončila remízou 2:2. Real ještě osm minut před koncem vedl, ale Žlutou ponorku spasil dvougólový Santi Cazorla. Tři branky ze čtyř padly už v úvodní dvacetiminutovce.

Real nastoupil už s uzdraveným středopolařem Casemirem, naopak pro zranění chyběl Marco Asensio, takže kouč Solari v ofenzívě vsadil na trojzubec Bale, Vázquez, Benzema. Villarreal na hrotu operoval s Morenem, vydatně podporován Cazorlou a Samuelem Chukwuezem.

Právě Chukwueze s Cazorlou stáli u zrodu první gólové akce. Už ve 4.minutě Samu Chukwueze výborně potáhl balón k šestnáctce, kde ho prostrčil přihrávkou na Santiho Cazorlu, na jehož přesně mířený obstřel k tyči Courtois nedosáhl. Odpověď Realu byla okamžitá. Po pěkné akci Vázquez načechral balón před branku, kde úplně volný Karim Benzema bez problému hlavou srovnal na 1:1. Ve 20.minutě Bílý balet výsledek otočil, když Kroos rozehrál standardní situaci nákopem do šestnáctky a stoper Varane vyskočil nejvýše, ťukl do balónu a brankář Villarrealu se po něm natahoval marně. Od této chvíle se počet brankových příležitostí zmenšil a až před konce prvního poločasu se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za faul Ramose na Chukwuezeho. Sudí však tužby Villarrealu nevyslyšel.

Rovněž druhý poločas nabídl zajímavé okamžiky. V 65.minutě vypálil ze střední vzdálenosti těsně vedle Moreno a vzápětí na druhé straně se Vázquez i s trochou štěstí dostal až před Asenja, který hostujícího hráče výborně vychytal. Villarreal hrál s Realem vyrovnanou partii a konečná remíza by zápasu slušela více. Villarreal se vyrovnání skutečně dočkal osm minut před koncem, kdy Fornals poslal na malé vápno vysoký balón a neobsazený Santi Cazorla svojí druhou brankou v zápase rozhodl o konečné dělbě bodu.

Real sice ještě mohl opět strhnout vedení na svojí stranu, ale jedovatou přízemní ránu Isca brankář Asenjo nohama vyrazil. Výsledek 2:2 je pro Real ztrátou a Santiago Solari s ní nemůže být spokojen, zvláště když jeho tým ještě osm minut před koncem na Estado de la Ceramica vedl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
dextroza_m

3:2

Reagovat
boryland

3:1.................

Reagovat
Fridgiee

Santi

Reagovat
ignor24

Reagovat
Jandak

Cazorla fakt borec..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele