19. kolo
12.01.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Villarreal znovu padl a v tabulce je předposlední

Villarreal si zadělal na další problémy a po domácí porážce 1:2 od Getafe už je předposlední. Žlutá ponorka na začátku poločasu sice inkasovala první gól, jenže čtvrthodinu před koncem vyrovnala a pak se snažila utkání strhnout na svojí stranu, přičemž minutu před koncem jí zasadil smrtící úder Ángel Rodríguez. Villarreal hodně doplatil na neproměňování příležitostí, vždyť v nastavení neproměnil pokutový kop. Getafe se díky tomu vyhouplo už na šesté místo.

Utkání nemělo favorita. Trápící se Villarreal přivítal ve formě hrající madridský celek s velkým očekáváním, doma chtěl po měsíci a půl konečně zvítězit, ovšem místo radosti prožili jeho fanoušci další zklamání.

Domácí tým přitom začal na svém stadionu de la Cerámica dobře a velice záhy se v první velké gólovce ocitl Moreno, jehož skákavý pokus Soria kryl. Hned vzápětí přišla hrozba i na druhé straně a Asenjo musel fantastickým zákrokem zlikvidovat pohotový pokus z malého vápna v podání Portilla. Jinak byl ale o něco málo lepší Villarreal, kterému však vedoucí branka nebyla přána. Chukwezeho technický obstřel skončil na horní síti a po půlhodině hry vyškrábl Soria Moriho hlavičku nad břevno. A ještě jednou Soria, tentokrát před koncem prvního poločasu výtečně zareagoval proti střele Santiho Cazorly.

Villarreal byl po prvním poločase lepším týmem, avšak o to větší šok to byl, když v 51. minutě inkasoval. Jorge Molina si potáhl balón a z hranice šestnáctky neomylně k tyči zakončil! Vedení nemuselo madridskému celku vydržet dlouho, když Moreno nezahodil další tutovku. Útočník domácích si skvěle převzal pas za obranu, ale zblízka sám proti Soriovi neuspěl. V 62. minutě byl Soria znovu v akci, když tentokrát vyrazil pohotovou střelu Cazorly.

Žlutá ponorka dělala co mohla a i když to trvalo, vyrovnat nakonec skutečně dokázala. Čtvrthodinu před koncem si srazil centr do vlastní sítě Leandro Cabrera a domácí vycítili šanci na zvrat. Nic takového se ale nestalo, protože v poslední minutě zápasu Getafe rozhodlo. Ángel Rodríguez si výborně převzal přihrávku mezi dvěma stopery, aby pak pohledným dloubákem úspěšně přehodil Asenja.

Je neuvěřitelné, že Villarreal měl po druhé inkasované brance ještě možnosti na vyrovnání, bezesporu tu největší v první minutě nastavení, kdy orazítkoval tyčku a následně měl ještě možnost zahrávat pokutový kop. Toko Ekambi vzal tíhu okamžiku na sebe, ale situaci nezvládl, branku překopl a definitivně zmařil veškeré domácí naděje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dron

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele