22. kolo
03.02.2019 12:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Villarreal ztratil nadějný náskok a zůstává v sestupovém ohrožení

Ani dvougólový náskok během druhého poločasu nestačil Villarrealu na tři body a po remíze 2:2 jde už o devátý zápas v řadě bez vítězství. Espanyol vytěžil s minima maximum a může se těšit z jednoho bodu. Pro Villarreal je další ztráta velkou komplikací, tradiční klub se topí v sestupovém pásmu a jeho ztráta na nesestupové pozice se může ještě zvýšit.

Tři body by přitom Villarrealu za této situace hodně pomohly, za ztrátu dvoubrankového manka si však domácí mohou jen a jen sami. Do zápasu, který měl jinak výtečné podmínky vstoupili domácí aktivně, zejména byl vidět Pedraza, který nejednou prověřil schopnosti Diega Lópeze. Espanyol postupem času převzal iniciativu, jenomže jako první se prosadila Žlutá ponorka. Ve 37.minutě poslal Cazorlův centr do břevna Gerard Moreno a rychlou dorážkou rozvlnil síť Vicente Iborra. Villarreal byl až do konce poločasu lepší, ale druhou branku přidat nestihl.

I druhý poločas byl na stadionu de la Cerámica velice zajímavý, šance měly oba celky. Nejprve sahal po vyrovnání Borja Iglesias nebezpečnou volejí, která šla však mimo a o chvíli později orazítkoval Alfonso Pedraza vzdálenější tyč!

V 65.minutě byl Villarreal blízko vítězství, protože po faulu Hermosa na Ekambiho nařídil sudí pokutový kop a zkušený Santi Cazorla ho v pohodě proměnil. Slibný a nadějný náskok však domácí neudrželi. Čtvrthodinu před koncem golman Asenjo neudržel přímák Granera a vypadnutý balón mu nepochopitelně napálil do vlastní sítě Daniele Bonera. Zkušený italský stoper chtěl balón odkopnout do bezpečí, místo toho se trefil přesně do branky.

A Villarreal znervózněl, což hosté vycítili a o pět minut později zasadili domácím druhý úder. Roberto Rosales předvedl z hrany vápna parádní střelu z voleje a jakkoliv se Asenjo natahoval, na střelu do šibenice dosáhnout nemohl. Byl to parádní fotbalový moment, ale pro Villarreal pochopitelně pohroma. Ve zbývajícím čase už ani jedna strana nechtěla chybovat, takže zápas došel do remízového konce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

López 300 zápasu v lalize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele