20. kolo
20.01.2019 16:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Athletic Bilbao 1:1

Remíza 1:1 je pro Villarreal málo, ale také mohlo být hůř. Athletic na Estadio de la Cerámica dlouho vedl, než dvacet minut před koncem srovnal výsledek do konečné podoby Karl Toko Ekambi. I první branku zápasu obstarali domácí, neboť vlastní gól si po čtvrthodině hry vstřelil Jaume Costa.

Předposlední Villarreal si tak znovu komplikuje situaci a jeho boj o záchranu je zase o něco složitějším. Samotné utkání příliš fotbalové krásy nepobralo, za celé utkání padly jen tři střely na branku, z toho domácí Villarreal vystřelil jen jednou!

Bilbao vstoupilo do utkání bez respektu a v 6.minutě mělo první obrovskou šanci utkání. Ibai Gómez obdržel vynikající pas za obranu a následně přehodil brankáře Asenja, přičemž branku slavit nemohl, neboť vše překazila branková konstrukce. Athletic dál dobře kombinoval a v 19.minutě už zaslouženě vedl. Berchicheho přízemní centr si nešťastně srazil do vlastní sítě Jaume Costa, takže Villarreal poměrně brzy prohrával 0:1. Bohužel pro diváky už žádná další šance k vidění nebyla, takže nezbývalo doufat, než že se ve druhém dějství celkový obraz hry změní k lepšímu.

A to se nakonec nestalo. Žlutá ponorka sáhla po hodině hry hned k dvojímu střídání, ale marně hledala cestu, jak obranu Basků překonat. Hosté měli ještě několik, vesměs, nepřesných střeleckých pokusů, ale nic, co by utkání definitivně rozhodlo.

V 71.minutě si Villarreal vytvořil první větší šanci a rázem z toho byla branka na 1:1. Pedraza poslal ostrý balón na malé vápno, kde ho skluzem dotlačil do branky Karl Toko Ekambi. Situaci ještě na protest Basků zkoumal videorozhodčí, ale branka po několika minutách byla uznána. Bilbao reklamovalo při předchozí akci ruku, která nejspíše skutečně byla, nicméně samotná branková akce žádný prohřešek nenesla.

Bilbao chtělo vyhrát a v závěru bylo lepší a dokonce vstřelilo gól, který však k jejich nelibosti sudí neuznal. Na vině byl opravdu těsný ofsajd! Berchicheho gól byl stejně jako ten Ekambiho dlouho zkoumán a i tedy byl nakonec verdikt v neprospěch Athleticu. Zápas tak vítěze nepoznal a skončil remízou 1:1, se kterou nemůže být spokojena ani jedna strana.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

Athletic formice jak svin. 0:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele