19. kolo
12.01.2019 16:15 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia znovu nevyhrála, přímákem se o to zasloužil Alcaraz

Cenný bod získal na půdě Valencie o záchranu bojující Valladolid. Favorit sice na Mestalle vedl, ale osm minut před koncem zařídil konečnou dělbu bodů krásným přímákem Rubén Alcaraz. Domácí měli spoustu možností jak vstřelit více branek, včetně pokutového kopu, ale právě efektivita nakonec stála Valencii další body.

Remíza 1:1 je pochopitelně pro Valencii velkou ztrátou a její fanoušci si tak na zažehnání krize musejí ještě počkat. Marcelinovi svěřenci přitom byli třem bodům blízko, ale neschopnost rozhodnout utkání ve svůj prospěch nakonec vyšla Netopýry draho.

Valencia skutečně začala utkání velmi aktivně a během několika minut si vytvořila několik slibných příležitostí. Tu první měl na svědomí Soler, ale z dobré pozice poslal balón nad. Vzápětí pak netrefil prostor mezi třemi tyčemi ani tečující Čeryšev. Valladolid postupem času aktivitu Valencie otupěl a další výraznější nebezpečí musel hasit až ve 39. minutě. Přesněji řečeno domácí Čeryšev zahodil obrovskou příležitost, protože dorážku z malého vápna vůbec nenasměroval do branky, nýbrž trestuhodně vedle!

Fanoušci ještě nestačili vstřebat Čeryševovu zahozenou příležitost, když sudí Villanueva odpískal za Calerův faul v šestnáctce pokutový kop a další ideální možnost na vedení zazdil Rodrigo. Útočník Valencie naložil s penaltou bídně, Masip ji lapil a udržel pro hosty průběžný nerozhodný stav.

Valencia se pak delší dobu nemohla dostat do tempa až v 69. minutě znovu zahodila obrovskou možnost. Naštěstí pro ni ale o dvě minuty později zamířil do černého po přesné přihrávce Solera Dani Parejo a celý tým si mohl konečně oddechnout. Valencia vedla na Mestalle 1:0 a měla osud utkání ve svých rukou, vedení však udržet nedokázala. Osm minut před koncem měl Valladolid volný přímý kop a Rubén Alcaraz nádhernou ranou z přímáku srovnal na 1:1. O chvíli později si mohli domácí vzít vedení zpátky, ale hlavičku na přední tyči Masip zlikvidoval. Valencia v zápase spálila velké možnosti a to ji nakonec stálo vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele