10. kolo
28.10.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - SD Huesca 2:1

Sevilla zvládla náročné utkání s Huescou a po zásluze si z něj odnesla tři body. V první půli se diváci na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána ještě branky nedočkali, ale pak dvakrát udeřil Pablo Sarabia. Ani závěrečná branka Jorgeho Pulida už na výhře domácích nic nezměnila.

Sevilla ještě nedávno vedla tabulku LaLigy a dál pokračuje v dobrých výkonech. Dnes navíc měla k dispozici domácí prostředí, do něhož vkládala velké naděje. Ty měli ve tři body zhmotnit hráči jako Vaclík, André Silva, Ben Yedder nebo Sarabia s Kjaerem a Banegou. Hostující Huesca věděla, proti jak náročnému soupeři stojí, a spoléhala především na brankáře Jovanoviće.

Už ve 4. minutě se k zajímavé střele dostal Ferreiro, ale jeho rána z větší vzdálenosti nemohla brankáře Vaclíka moc vylekat. Pak už vládu nad zápasem pozvolna převzali domácí. Na levém křídle napřáhl ke střele mladý bek Arana a jeho pokus mířil těsně vedle první tyče! Dělovku ze své kopačky vyslal také Franco Vázquez, jehož pokus nakonec zbrzdil obránce Semedo.

Ve 24. minutě se domácí fanoušci dočkali první branky. Po volném přímém kopu si na centr naběhl obránce Daniel Carriço a sklepl míč za brankáře Jovanoviće. Jenže sudí David Medié Jiménez ještě celou situaci zkoumal na videu a to mu nakonec odhalilo těsný ofsajd, pro který nemohla branka platit! Sudí Jiménez asi nebude u fanoušků Sevilly moc populární, protože o pouhé dvě minuty později dal gól Wissam Ben Yedder a sudí gól opět neuznal, opět kvůli ofsajdu!

Sevilla už začínala být lehce frustrovaná, ale nevzdávala se. Musela si však hlídat i obranu, kterou ve 38. minutě pořádně prověřil Juan Aguilera. Jeho dělovku ale zlikvidoval brankář Vaclík. Rukavice brankáře Jovanoviće zase vyvětral obránce Jesús Navas. Místo nevýrazného Andrého Silvy se na druhý poločas dostal do zápasu Quincy Promes, který měl Seville dodat větší rychlost.

Rychlý atak ale ukázali hosté. Po přihrávce na malé vápno zakončoval Juan Camilo Hernández těsně vedle brány. O pár minut později už se ale domácí konečně dočkali regulérní branky. Obrana Huescy sice ještě první nástřel do vápna odvrátila, ale míč se do vápna vrátil a tentokrát už jej Wissam Ben Yedder poslal přesněji. Na penaltě stál připravený Pablo Sarabia, který už se nemohl mýlit - 1:0!

Zkušený univerzál má perfektní formu a to potvrdil patnáct minut před koncem utkání. Po delší kombinaci si za obranu Huescy na Vázquezovu přihrávku naběhl právě Sarabia a druhým gólem v utkání rozhodl. A to proto, že Huesca se ještě v závěru dostala ke snížení. Ve třetí minutě nastavení si na Gómezův centr ve vápně naběhl Jorge Pulido a skvělou patičkou překonal brankáře Tomáše Vaclíka.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele