12. kolo
11.11.2018 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sevilla FC - Espanyol Barcelona 2:1

Sevilla doma dokázala otočit vývoj utkání s Espanyolem Barcelona a připisuje si tři cenné body. Ačkoli hosté z Katalánska krátce před koncem první půle vedli díky brance Iglesiase, ve druhé půli podlehli lepší Seville. Ta se radovala po trefách Mercada s Ben Yedderem.

Espanyol i Sevilla jsou týmy, kterým se letošní sezona velmi daří. Ve dvanáctém kole se jejich střet rovnal duelu o druhé místo! Sevilla byla mírným favoritem, a to také díky domácímu prostředí. Hosty měli trápit hráči jako Vaclík, Sergi Gómez, Sarabia, Vázquez nebo Promes se Silvou. Espanyol hodlal ukázat, že jeho skvělé postavení není náhodné, a to díky Iglesiasovi, Melendovi, Darderovi, Lópezovi či Garcíovi.

Od prvních minut udržovaly oba celky poměrně vysoké tempo utkání. Pablo Sarabia vyslal už v první minutě střelu z hranice velkého vápna, jenže tu poslal těsně vedle tyče! Brankář López byl obecně pod tlakem domácí ekipy, což podpořil trochu netradičně hlavou také Quincy Promes. Jeho pokus po skvělém centru ze strany však mířil jen do míst, kam López dosáhl.

K hlavičce se propracoval o něco později také zkušený záložník Franco Vázquez, jenže ani on nemířil přesně. Přesnost byla v prvních chvílích velkým problémem Sevilly, třebaže aktivitu jí upřít nelze. Espanyol se začal osmělovat spíše až po dvaceti minutách. Nejprve střílel vedle Iglesias a po něm se do kombinace neúspěšně zapojil také Darder.

Ve 29. minutě se na zadní tyč Lópezovy brány snesl trochu delší centr, na který si naběhl Franco Vázquez a sledoval, jak i přes veškerou snahu posílá míč jen těsně nad bránu! Sevilla byla rozhodně aktivnějším týmem, jenže neproměňovala své šance. Zato hosté ano. Ve 38. minutě Darder poslal ve vápně před bránu krásný balon na nehlídaného Borju Iglesiase, jenž díky náběhu dokázal dostat míč za Vaclíka!

Sevilla potřebovala reagovat a nepříliš výrazného Promese proto nahradil zkušený kanonýr Wissam Ben Yedder. Jednoduché kombinace Espanyolu ale dělaly stále Seville potíže. Do volného prostoru si naběhl Iglesias, kterého opět nikdo těsně nehlídal. Trochu se při přebírání míče zamotal, ale přesto dokázal z úhlu vylekat Vaclíka.

Jesús Navas se dvacet minut před koncem utkání pokusil o to samé na druhé straně, jenže scházela mu přesnost. Následně však už domácí protrhli svou smůlu. Po centru ze strany si na míč naběhl dlouhý stoper Gabriel Mercado a nohou se položil do míče - 1:1.

U jedné branky ale Sevilla nechtěla zůstat a přidala na tempu. Éver Banega posílal do vápna jeden centr za druhým v naději, že jej někdo umístí správně. Povedlo se to až Benu Yedderovi, který v 89. minutě přihrávku právě od Banegy zužitkoval a poslal ji těsně před brankářem Lópezem elegantně ke vzdálenější tyči - 2:1!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
celeb

Kto by pred sezonou cakal, ze v 12. kole bude toto suboj o 2. miesto a ze Espanyol bude mat najlepsiu defenzivu v lige (spolu s altetmi).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele