30. kolo
04.04.2019 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla se po výhře nad Alavésem posunula na páté místo

Sevilla se oklepala z domácí porážky od Valencie a Deportivo Alavés v přímém souboji o poháry porazila 2:0. O obě branky se postaral Pablo Sarabia, který na první gól přihrál Roquemu Mesovi a druhý deset minut před koncem vstřelil sám. V brance Rojiblancos znovu chyběl český reprezentační brankář Tomáš Vaclík.

Mezi tyče se postavil obvyklý náhradník Juan Soriano a příliš práce v zápase neměl. Sevilla byla po celé utkání lepší a byla na ní vidět patrná snaha odčinit domácí porážku od Valencie. Sevilla také potřebovala uspět, aby se přiblížila svému cíli, tedy čtvrtému místu a Lize mistrů.

Domácí celek se rozhodl od začátku diktovat tempo, což se mu dařilo jen částečně, protože při svých akcích narážel na pozornou obranu Deportiva. V prvním poločase se tak muselo na větší gólovku čekat do 35. minuty a měli jí překvapivě hosté. Calleri se dostal před Kjaera, ale další postup vykryl Soriano. Nerozhodný stav nakonec vydržel do 41. minuty, než Sarabia ve vápně sklepl kopačkou balón Roque Mesovi, jehož parádní rána do šibenice znamenala vedení.

Deportivo ve druhém poločase trochu vyrovnalo hru, ale Soriana zaměstnat nedokázalo. Naopak nebezpečnější byli domácí a Ben Yedder hlavou protáhl Pacheca. Sevilla dlouho vedla 1:0 a hostům stačila jedna povedená akce aby bylo vyrovnáno.

Alavés před koncem utkání otevíral hru a to se mu nakonec stalo osudným. Jeden z brejků totiž Sevilla dotáhla do zdárného konce, když ve vápně přesnou střelou zvýšil na 2:0 muž zápasu Pablo Sarabia. Pro Alavés to byla konečná, Sevilla vyhrála 2:0 a posunula se na páté místo, zatímco hosté spadli na sedmou pozici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele