8. kolo
07.10.2018 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Celta Vigo 2:1

Sevilla si dokázala poradit s nebezpečnou Celtou Vigo a díky třem bodům se dostala na čelo LaLigy! O výhru domácího favorita se svými zásahy postarali Pablo Sarabia a Wissam Ben Yedder. Celta Vigo hrála třicet minut v početním oslabení a branka Boufala už pro ni nic nezměnila.

Sevilla hodlala znovu dokázat, že má výtečnou formu a navázat tak na minulou výhru proti Eibaru. K tomu trenér Machín využil služeb Vázqueze, Ben Yeddera, Andrého Silvy nebo Banegy. Brankář Celty Vigo Sergio Álvarez mohl očekávat hodně náročné utkání a jeho představy se začaly plnit hned od začátku. Franco Vázquez byl tím prvním mužem, který jeho pozornost vyzkoušel a zkušeného brankáře už ve 2. minutě protáhl.

Ve 13. minutě musel zasahovat také Tomáš Vaclík. Ve vápně Sevilly dostal balon Maxi Gómez a se štěstím jej sklepl k Pionemu Sistovi. Mladý útočník na nic nečekal a ihned vypálil. Brankář Vaclík musel ukázat hodně rychlé reflexy, aby zabránil inkasování. O pár minut později musel český brankář zasahovat opět, tentokrát vybíhal proti dlouhému nákopu směřujícímu na Maxiho Gómeze.

Sevilla nedominovala utkání tak, jak by asi její fanoušci čekali. Spíše vyčkávala a občas se připomněla střelou. Třeba ve 32. minutě, když velmi dobře pálil Franco Vázquez a brankář Álvarez musel opět zasahovat. Ani jeho zákroky ale Sevillu neudržely na uzdě. Pět minut před koncem první půle totiž odražený míč zachytil Jésus Navas, který poslal perfektní balon do vápna. Tam si naskočil na míč Pablo Sarabia a hlavou otevřel gólový účet utkání.

Druhý poločas začal v aktivnějším duchu. Iago Aspas ještě zůstal po šanci Celty Vigo na hraně ofsajdu a z úhlu pořádně protáhl Tomáše Vaclíka. Český brankář ale svou úlohu velmi dobře zvládl a ránu mířenou na zadní tyč vyrazil! Na opačné straně chybovala obrana Celty, čehož využil Ben Yedder. Ten s díky převzal balon a naservíroval jej před bránu Andrému Silvovi. Portugalský talent ale z blízka přestřelil bránu!

V 58. minutě utkání přišel možná zlomový okamžik, protože v rozmezí tří minut si nechal dát dvě žluté karty za zbytečné zákroky Néstor Araujo a oslabil tak Celtu! O pár vteřin později dostal krásný pas od hostující obrany Wissam Ben Yedder, jenže sám před Sergiem Álvarezem neuspěl a tento dárek v gól neproměnil.

Povedlo se mu to až o dvě minuty později, když Sarabia dostal krásný pas na hranu ofsajdu a před prázdnou bránou našel Ben Yeddera - 2:0. Celta se sice nevzdala a po krásné individuální akci Sofiane Boufal kroucenou střelou přes dva obránce snížil, ale víc už hosté z Viga nestihli. Sevilla je na prvním místě, Celta naopak v tabulce dál klesá.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele