7. kolo
29.09.2018 18:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - Sevilla FC 1:3

Sevilla se mocně dotahuje na čelo a na první příčku ztrácí už jen jeden bod. Los Rojiblancos zvítězili v Eibaru díky skvělému výkonu Évera Banegy 3:1 a potvrdili výbornou formu. Celý zápas opět odchytal Tomáš Vaclík, jenž přišel o čisté konto až v desáté minutě nastaveného času.

Hosté sice v prvním poločase nijak výrazný výkon nepodali, ale ani Eibar neoplýval přílišnou aktivitou. První příležitost měl z hranice pokutového území Orellana, jehož volej Vaclíka vystrašila, nicméně skončila jen těsně vedle. Na druhé straně zazdil velkou tutovku Sarabía. Záložník Banega ho vyslal parádním obloučkem za obranu, jenže Sarabia ztroskotal na výtečném zákroku Dimitroviće.

Branky začaly v Eibaru padat až po změně stran a takřka výhradě do domácí sítě. Hned ve 47.minutě utekl po pravé straně Jesus Navas, následně poslal střílený centr do malého vápna, kde v náběhu patičkou překonal Dimitroviče André Silva. Portugalský útočník měl velké štěstí a pomalu ani nevěděl, jak se mu to podařilo.

Každopádně Sevilla vedla 1:0 a byla na koni. O dvanáct minut později pak došlo ve vápně Eibaru ke hře rukou a sudí odpískal ve prospěch Rojiblancos pokutový kop. Éver Banega ani na okamžik nezaváhal, zvolil razantní střelu doprostřed a po druhé v zápase překonal Dimitroviće. Pod tíhou jásajícího sektoru hostů se pak na stadionu prolomil plot, ale po chvilce přerušení se pokračovalo v utkání.

Eibar sice měl územní převahu, Sevillu dokonce přehrál na rohové kopy 7:0, ale nic víc z toho vytěžit nedokázal. Jinými slovy byl neskutečně málo efektivní. Sevilla bez větších potíží směřovala k vítězství a v nastavení přidala další branku. Éver Banega se ve čtvrté minutě nastavení rozhlédl a z velké dálky přízemní ranou k tyči překvapil Dimitroviče. Zdálo se, že to bude poslední gólový moment zápasu, ale Eibar nakonec ještě stihl zkorigovat. V desáté minutě nastavení, vlastně z úplně poslední akce domácího celku přišel Vaclík o čisté konce. Rána Jordána nebyla nijak skvělá a Vaclík si i na balón sáhl, jenže skončila v síti.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele