28. kolo
17.03.2019 12:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Valladolid v nastavení otočil skóre a na Eibaru vyhrál 2:1

Už to vypadalo, že Eibar doma získá všechny body, jenomže Valladolid v nastaveném čase dvakrát udeřil a zvítězil 2:1. Hosté zvládli utkání zejména takticky, protože toho Eibaru zas tolik nedovolili.

Začátek zápasu žádné převratné tempo nenabídl, ovšem zajímavé situace k vidění byly. Ve 14. minutě dokázal poprvé skórovat Sergi Guardiola, jenomže sudí jeho vstřelenou branku nemohli kvůli ofsajdu uznat. Domácí tým byl jinak o něco aktivnější, ale na rozdíl od svého soupeře nedokázal zakončovat. Po půlhodině hry měl Valladolid další solidní možnost, když Óscar Plaňo dokázal dostat za obrannou linii, Dimitrović proti němu vyběhl, ale hostující hráč netrefil branku. Eibar si tímto o inkasovaný gól hlasitě říkal a když těsně před koncem prvního poločasu skvěle zasáhl Dimitrović i proti střele Tuhamiho mohl jít do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Eibar se v podstatě vzpamatoval až v šatnách, protože do druhého poločasu vstoupil jako vyměněný a v 56. minutě šel do vedení. Charles dokázal vrátit dlouhý balón do šestnáctky na malé vápno a tam ho poslal do branky Fábio Orellana.

Valladolid měl v prvním poločase několik možností, ale ani jednu neproměnil a najednou to byl on, kdo musel dohánět jednogólovou ztrátu. Ve druhém poločase mu to poměrně dlouho nešlo, až v 73. minutě hlavičkoval těsně mimo tyče Enes Ünal.

Pět minut před koncem měl Eibar na kopačce pojistku, jenomže Sergi Enrich poté, co se s balónem na noze prodral až před Masipa nedokázal přesně zakončit. Až v 88. minutě dostal pas za obranu Plaňo, balón si kolem brankáře Dimitrovskiho šikovně píchl a poté, co se skácel k zemi, sudí odpískal pokutový kop. Nebyl to však okamžitý verdikt, sudí se dlouho radili a nakonec ve druhé minutě nastavení ale penaltu potvrdili. Daniele Verde pak nabídnutou možností nepohrdl - 1:1.

A zdaleka to nebylo všechno, fanoušci Eibaru zažili v nastavení dokonalý šok, neboť obrana vyrobila na půlící čáře obrovskou hrubku, takže Sergi Guardiola postupoval sám na branku a Dimitroviće překonal. Valladolid urval na půdě Eibaru cenné vítězství 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele