11. kolo
04.11.2018 12:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Deportivo Alavés 2:1

Tři branky, dvě červené karty a velká radost domácího Eibaru. Baskové nevstoupili do zápasu s Alavésem zrovna dobře, když po rychlé brance velmi brzy prohrávali, ovšem nakonec dokázali výsledek otočit, přičemž rozhodující branka padla až v první minutě nastaveného času. Rozhodl Papakouli Diop.

Hostující Deportivo bylo v zápase mírnějším favoritem a Eibar dokázalo dokonale zaskočit už v páté minutě utkání. Po centru do šestnáctky prodloužil balón do sítě Manuel García a brankář Dimitrovič neměl nárok. Slibně se vyvíjející utkání si hosté pokazili ve 23.minutě vyloučením Rubéna Duarteho. Ten stáhl k zemi protihráče a zprvu sudí nařídil pokutový kop a Duartemu udělil žlutou kartu, jenže po poradě s videem vše přehodnotil a penaltu odvolal. Odvolal také žlutou kartu a Duarteho místo toho rovnou vyloučil. Z následného přímého kopu Orellana orazítkoval brankovou konstrukci, takže Eibar stále prohrával.

Už v průběhu prvního poločasu se na obou stranách střídalo. Eibar sáhl po změně jednou, zatímco Deportivo hned dvakrát. Na sklonku prvního poločasu měl hostující tým znovu velké štěstí a Eibar po druhé v zápase mířil do tyče!

Eibar nemohl i v početní převaze najít na obranu Deportiva patřičný recept a po hodině hry mu tato výhoda vyprchala. De Blasis totiž rovněž uviděl červenou kartu a počet sil se srovnal. A domácím to paradoxně prospělo. V 69.minutě nádherně vypálil ze střední vzdálenosti Joan Jordán a Sivera se natahoval marně.

Vyhrát nakonec mohly oba celky, ale štěstí se přiklonilo na domácí stranu. Nejprve Jonyho výborně vychytal Dimitrovič a v první minutě nastavení rozhodl po rohovém kopu hlavou Papakouli Diop! Eibar udolal Deportivo Alavés 2:1 a v tabulce si bodově polepší.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč je host outsider? Opět shoda s tipem EF.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi noty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele