36. kolo
05.05.2019 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Valladolid se po výhře nad Bilbaem posunul mimo sestupové pozice

Dvě kola před koncem LaLigy se Valladolid znovu dostává ze sestupového pásma, kam naopak odsouvá Gironu. Pucelanos na domácím stadionu Josého Zorrilly udolali jedinou brankou Walda Rubia už z prvního poločasu baskické Bilbao.

Pár kol před koncem soutěže už není na zaváhání čas a Valladolid si to dobře uvědomuje. Domácí tým potřeboval Bilbao nutně porazit, aby se dostal ze sestupového pásma a dvě kola před koncem soutěže měl v boji o záchranu lepší výchozí pozici.

Valladolid vstoupil do utkání velmi aktivně a Athletic zasypával velkými šancemi. Po Míchelově centru nedokázal z dobré pozice hlavičkovat Ünal a stejný hráč o pár minut později křižnou ranou těsně netrefil branku. Při druhé Ünalově šanci si konečky prstů sáhl na balón i brankář Herrerín. Valladolid svého soupeře drtil a ve 26. minutě se zaslouženě ujal vedení. Waldo Rubio si na hranici pokutového území navedl balón ke střele a parádní ranou do pravého horního rohu nedal Herrerínovi šanci. Bilbao se dostalo ke slovu až po půlhodině hry hlavičkou Muniaína, ale ten hlavičku Masipa přestřelil.

Domácí si nadějné vedení v prvním poločase pohlídali a na začátku druhého dějství měli velkou příležitost odskočit na rozdíl dvou branek a znovu u toho byl Enes Ünal, který po centru z malého vápna netrefil branku. Athletic to mohl potrestat, ale ani Mikel San José nedokázal po jemném centru hlavičkou trefit prostor branky.

S blížícím se koncem se Valladolid koncentroval na obranu a to se mu nemuselo vyplatit. Bilbao si vytvořilo tlak a minutu před koncem sahalo po vyrovnání. Unai Núňez si naskočil na Gómezův rohový kop a Valladolid zachránila tyčka! Baskové nedokázali vyrovnat ani během čtyřminutového nastavení a z Valladolidu odjíždějí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

Ach jo. Tak si AB posralo EL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele