7. kolo
29.09.2018 13:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Valencia CF 0:1

Velkou úlevu a radost pocítila až v sedmém kole Valencia. Hosté zvítězili nejtěsnějším rozdílem nad Realem Sociedad a zaznamenali vůbec první výhru v sezoně. Do důležitého zápasu Ligy mistrů na Old Trafford se naladili tím nejlepším způsobem. Zápas v Baskicku rozhodl Kevin Gameiro.

Šest kol byla Valencia bez vítězství a trenér Marcelino a celý tým už pociťovali velkou frustraci. V Baskicku tato černá série konečně skončila, i když hosté měli namále, protože domácí Willian José neproměnil pokutový kop.

Zápas to nebyl jednoduchý a rozhodně nebyl ani oku lahodící. Real Sociedad sehrál s Valencií vyrovnaný zápas, ve kterém sice byly k vidění zajímavé momenty, ale žádné ofenzivní hody se zkrátka nekonaly. V úvodu zápasu se oba týmy spíše oťukávaly, až ve 26. minutě rozjásal hostující fanoušky Kevin Gameiro, nicméně z ofsajdu, takže stav 0:0 byl neměnný. Francouzský útočník si vše vynahradil přesně o deset minut později, kdy si naběhl do prostoru malého vápna a po přesné přihrávce zblízka zakončil. Valencia vedla 1:0, ale do poločasu klidně mohla jít za nerozhodného stavu, kdyby velkou příležitost proměnil Elustondo. Včas na místě byl ovšem valencijský gólman Neto.

Na začátku druhé půle mohla Valencia vedení zvýšit, jenomže Parejo z přímáku zamířil těsně nad a pak měli hosté obrovskou dávku štěstí v neštěstí. Po zákroku Latorreho odpískal hlavní sudí pokutový kop, ale Willian José zvolil přesně tu stranu, kam skákal Neto a penaltu zahodil.

Pokutový kop byl největší příležitostí Basků. Do konce utkání už si Real Sociedad nic většího nevytvořil a Valencia konečně dotáhla zápas do zdárného konce. Výhra přišla v pravou chvíli, už v týdnu totiž španělský celek pocestuje na půdu Manchesteru United.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele