11. kolo
04.11.2018 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Sevilla FC 0:0

Sevilla FC s brankářem Tomášem Vaclíkem v 11. kole La Ligy remizovala na San Sebastianu 0:0 a stále se drží v popředí tabulky. Během vyrovnaného utkání na stadionu Anoeta obě mužstva měla jen jednu střelu na branku. Tomáš Vaclík ji chytil a v aktuální ligové sezoně udržel po třetí čisté konto. Sevilla FC tak pokračuje v letošních povedených výsledcích, které ji stále drží ve hře o účast v příštím ročníku Ligy Mistrů.

Domácí Real Sociedad neprožívá zrovna nejpovedenější vstup do sezony a ocitl se ve druhé polovině tabulky. Do tohoto utkání šel navzdory domácímu prostředí z pozice mírného outsidera a před výkopem by nejspíše jakýkoliv bodový zisk považoval za úspěch.

Již v prvním poločase měl více ze hry tým ze Sevilly. Ve 23. minutě dopravil míč za brankovou čáru hostující Luis Muriel, ovšem z ofsajdové pozice, kterou si ještě pro jistotu ověřil hlavní sudí u videorozhodčího. Oba dva týmy se snažily vytvořit šanci, která by ohrozila soupeřovu branku, což se dlouho nedařilo. Běžela 37. minuta, když se opřel do míče ze střední vzdálenosti sevillský Éver Banega, jehož pumelici vytěsnil krásným zákrokem domácí gólman Moyá. První poločas tak skončil nerozhodným výsledkem, za což se postaraly především obrany obou mužstev.

Domácí celek se snažil zachytit začátek druhé půle a hledal skulinku k Vaclíkově bráně. Nebezpečnou akci uvnitř vápna předvedl v 52. minutě domácí Januzaj, který se prosmýkl kolem dvou sevillských hráčů a jen těsně minul branku.

Zbytek druhého poločasu se nesl v podobném duchu, jako ten první. Oba celky si vytvářely četné akce, které však nepřinesly zásadní ohrožení soupeřovi brány. Čím více se blížil konec utkání, tím více bylo jasné, že gólu se nejspíše nedočkáme. Oba celky předváděly zodpovědnou hru směrem dozadu a mohly se spolehnout na své gólmany.

Utkání skutečně skončilo 0:0 a diváci mohli vidět po jedné střele na bránu na obou stranách. Vaclík i Moyá si tak připisují nulu na své konto a jejich týmy po jednom bodu do tabulky.

Autor: Lukáš Vladyka / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele