19. kolo
14.01.2019 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Real Sociedad zvítězil i proti Espanyolu

Baskický Real Sociedad dokázal navázat na výhru z Madridu a Espanyol na domácí Anoetě přestřílel 3:2. Hned čtyři z pěti branek nabídl první poločas a zejména jeho začátek, kdy tým ze San Sebastianu bleskurychle nabyl dvoubrankové vedení. Výraznou zásluhu na třech bodech měli Merino a dvougólový Willian José. První jmenovaný si ale čtvrthodinu před koncem své vystoupení pokazil druhou žlutou kartou a tedy vyloučením.

Na Anoetě se střetly dva celky, které by se rády zapojily do bojů o evropské poháry a které letos už dokázaly velké věci. Real Sociedad před týdnem triumfoval na půdě Realu Madrid, kde zvítězil 2:0, zatímco Espanyol doma udolal Leganés 1:0 a ukončil dvouměsíční čekání na jakýkoliv bodový zisk.

Domácí vlétli do zápasu jako uragán a než se Katalánci stačili rozkoukat, prohrávali na Anoetě 0:2. Již ve třetí minutě si naskočil na rohový kop Willian José a orazítkoval tyčku, načež před brankou dorazil balón do sítě Mikel Merino. Za další čtyři minuty zahrál ve vlastním vápně rukou David López a sudí Del Cerro nařídil pokutový kop. Real Sociedad jím nepohrdl, William José ho suverénně proměnil a zvýšil v úvodu už na 2:0. Pro Espanyol to byla nepochybně studená sprcha, ale stále šlo teprve o začátek utkání. Hosté následně přidali plyn a po půlhodině hry se jim podařilo vstřelit kontaktní branku. Na rohový kop si naskočil Naldo a Rulli proti jeho hlavičce neměl nárok. Baskové chtěli alespoň jednobrankový náskok do poločasu udržet, ovšem v jeho nastavení přišel smolný vyrovnávací gól. Z pohledu Espanyolu šlo o šťastnou trefu, protože po centru Lópeze zakončoval Baptistao zblízka do břevna, nicméně odražený balón si srazil do vlastní sítě Diego Llorente.

Čtyři branky a výsledek 2:2 v prvním poločase diváky bavil. I druhý poločas nabídl divákům gól. V 63. minutě doplachtil Merinův centr až na zadní tyč k nabíhajícímu Williamu Josému, který dokázal dostat balón do sítě a znovu vrátit domácím vedení.

Espanyol se následně dlouho nemohl dostat do blízkosti Rulliho, ale čtvrthodinu před koncem doufal, že mu pomůže početní výhoda. Merino totiž viděl za přišlápnutí Piattiho druhou žlutou kartu a tudíž musel předčasně do sprch. Real Sociedad měl i v oslabení dobrou možnost definitivně rozhodnout, ale Oyarzabal si šajtlí vylámal zuby na Lópezovi. Katalánci si nakonec mohli odvézt cenný bod, ovšem to by musel proměnit poslední příležitost v nastaveném čase Dídac, který trestuhodně přestřelil. Real Sociedad doma porazil Espanyol a v tabulce ho následně přeskočil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Messiáš

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele