22. kolo
02.02.2019 16:15 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

"Derbi Vasco" i potřetí ovládl Real Sociedad

Baskické derby mezi Realem Sociedad a Athleticem dopadlo lépe pro domácí tým, který na Anoetě zvítězil 2:1. Domácí si už v prvním poločase vytvořili dvoubrankový náskok a i když hosté snížili, vyrovnat už nedokázali. Vítěznou trefu obstaral Willian José.

Prestižní baskické derby přineslo několik vzrušivých momentů na obou stranách a obecně diváky muselo hodně bavit. Athletic chtěl soupeři oplatit předchozí dvě porážky, ale utkání proti regionálnímu rivalovi zase nezvládl.

Real Sociedad začal dobře a během několika pár minut měl zajímavou příležitost, když Willian José přepadl přes brankáře Herrerína a dožadoval se pokutového kopu, nicméně zbytečně, protože celé situaci předcházel ofsajd. V 16. minutě už ale domácí udeřili a stadion Anoeta se mohl radovat. Willian José z vlastní šestnáctky nakopl balón dopředu, Mikel Oyarzabal předvedl rychlé nohy a přehled, zbavil se i Herrerína a střelou do prázdné rychlý brejk úspěšně zakončil. Hosté mohli vyrovnat po půlhodině, ale nebezpečnou hlavičku Rulli vytáhl na rohový kop. Na druhé straně zase zazvonila branková konstrukce, takže výsledek zůstával stále stejný - 1:0 pro Real Sociedad. A to až do poslední minuty prvního poločasu, kdy Athletic nedokázal odvrátit balón a Willian José parádní ranou zpoza šestnáctky zvýšil na 2:0.

Druhý gól a navíc do šaten hostující tým poznamenal. Athletic Club nemohl najít na hru rivala recept a prakticky nebyl nijak nebezpečný. Real Sociedad s přehledem držel náskok, ale stačilo jedno zaváhání a vše bylo jinak. Deset minut před koncem fauloval ve vlastním vápně Raúl Navas a Athletic měl k dispozici pokutový kop. Zkušený Raúl García nejprve zaváhal a trefil Rulliho, ovšem s rychlou dorážkou zařídil dramatizaci utkání.

Athletic měl ještě čas na vyrovnání, ale soupeř ho do závěrečného tlaku, krom pár centrů, nepustil a výhru udržel. Domácí porazili Athletic už ve třetím utkání v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele