36. kolo
05.05.2019 16:15 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Real Madrid přestřílel Villarreal 3:2, dva góly obstaral Mariano Díaz

Villarreal nesehrál na Santiago Bernabéu zlé utkání, jenomže na body nakonec nedosáhl a se záchranou bude mít ještě co dělat. Real Madrid zvítězil i díky dvěma gólům Mariana Díaze 3:2, ale v tabulce se na jeho třetím místě vůbec nic nemění.

Utkání mělo mnohem větší váhu pro hostující tým, který v minulém kole ztratil body s Huescou a nyní je potřeboval získat zpátky na půdě Realu Madrid. Zinédine Zidane vsadil na trochu nečekanou jedenáctku a kupodivu hned v úvodu to nebylo vůbec znát.

Real začal dobře a vedení se ujal už po 120 sekundách, když obrana Villarrealu předvedla obrovskou hrubku a Mariano Díaz s balónem na noze vnikl do šestnáctky a přízemní střelou překonal brankáře Fernándeze. Žlutá ponorka se po rychle inkasovaném gólu nepoložila a v 11. minutě odpověděla totožným způsobem. Ve středu hřiště tentokrát chyboval Casemiro, načež podobným způsobem, jakým vstřelil gól Mariano Díaz se prosadil Gerard Moreno. Divoká čtvrthodina tím ještě neskončila, Real mohl znovu vést, ale do střely Carvajala se postavila branková konstrukce. Hra se následně přeci jenom uklidnila a další klíčový okamžik utkání byl k vidění až pět minut před přestávkou. Střelu Marcela propustila hradba těl k Jesúsovi Vallejovi a ten sám v blízkosti Fernándeze nezaváhal a vrátil Madridu vedení.

Hosté museli znovu dotahovat a jejich pozice se výrazně zhoršila na začátku druhého poločasu, kdy Real Madrid vstřelil už třetí gól a odskočil soupeři na rozdíl dvou branek. Obránce Carvajal obdržel parádní kolmici do běhu a pak přesnou přihrávkou před branku nabídl jistý gól Marianu Díazovi, který bez problému vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Žlutá ponorka se sice snažila o co nejrychlejší kontaktní gól, ale zároveň si musela dávat velký pozor na protiútoky Realu. Jeden z nich zakončoval nebezpečně Marcelo, ale Fernández dobře zakročil. Domácí tým pak kontroloval hru, ale Villarreal přeci jenom dokázal zápas ještě zdramatizovat. Ve čtvrté minutě nastavení pláchl obraně Bílého baletu Moreno, jehož následnou zpětnou přihrávku poslal nechytatelně do sítě Jaume Costa. Villarreal sice snížil na rozdíl jediného gólu, ovšem více už nestihl a z Madridu se vrací s prázdnou. Dvě kola před koncem ligy tak má Villarreal jen tříbodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
boryland

1:1...……………..

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele