20. kolo
19.01.2019 16:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real je po výhře nad Sevillou třetí

Real Madrid oplatil Seville potupnou zářijovou porážku 0:3 a tentokrát doma na Santiago Bernabéu zvítězil 2:0. O vítěznou branku utkání se postaral nádhernou střelou Brazilec Casemiro, proti jeho ráně neměl Vaclík žádný nárok a výsledek pečetil v nastavení Luka Modrić. Šlágr v Madridu sice měl dobré tempo, ale zas tolik stoprocentních příležitostí nenabídl.

V brance Realu se nakonec objevil Belgičan Thibault Courtois, čímž byl zodpovězen jeden z hlavních otazníků zápasu. Santiago Solari jinak vsadil na ofenzívu, která slavila úspěch proti Betisu, tedy s Víníciusem i Benzemou, doplňovanými Ceballosem (proti Betisu nastoupil Valverde). Sevilla se zase jako obvykle představila s brankářem Tomášem Vaclíkem, jenž v září proti Realu vychytal čisté konto.

V úvodu zápasu byl sice Real aktivnější, ale první gólovku měla až ve 24. minutě Sevilla. Rychlý protiútok tažený Banegou zakončoval střelou do boční sítě Escudero. Zápas na Santiago Bernabéu měl pořádně vysoké tempo, ale stoprocentní šance k vidění nebyly, takže první poločas skončil bezbrankovou plichtou.

Real proto po změně stran ještě zvýšil tempo a svého soupeře pořádně zmáčkl, ale opět to bylo bez větších šancí. Vaclík jako zázrakem nemusel řešit nic vážného, až v 68. minutě si oddechl, když ho po střele Ceballose zachránilo břevno! Čtvrthodinu před koncem zase hlavičkoval vedle Casemiro a zdálo se, že Bílý balet recept na obranu Andalusanů prostě nenajde. Brazilský středopolař se v 79. minutě dostal do ještě jedné šance, když se ze střední vzdálenosti dostal k balónu a fantastickou ranou do šibenice nedal Vaclíkovi žádnou šanci! Real vedl deset minut před koncem 1:0 a bylo na Seville, jak odpoví.

Madridští však byli i po vstřelené brance nadále aktivnější a utkání měli pevně pod svojí kontrolou. Sevilla nedokázala vůbec zareagovat a v nastavení ještě inkasovala druhý gól. Luka Modrić obral o balón Carrica a svůj postup na Vaclíka proměnil v druhý gól. Držitel zlatého míče za rok 2018 pečetil důležitou výhru, díky které se Real posune už na třetí místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
boryland

2:4......................

Reagovat
Frantszek

General Franco by se v hrobe obracel, kdyby videl, jak je na tom jeho ilovany klub ted 1:1

Reagovat
Frantszek

*milovany

Reagovat
Kocour Klapuška

Ten ať se klidně obrací

Reagovat
Generalní Gladiator

bez franka, s varem..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava i forma není ideální, ale vidim to na výhru. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na fortuně kurz na Sevillu 4,8 na neprohru Sevilly 2,2.. To se musí zkusit :))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele