22. kolo
03.02.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real si bez problémů poradil s Alavésem 3:0

Real Madrid se dotahuje na čelo. Proti Alavésu předvedl velmi dobrý výkon a nejenže soupeře k ničemu nepustil, ale ještě mu nasázel tři góly. Vedle kanonýra Karima Benzemy se prosadili Vinícius Júnior a Mariano Díaz. Pro madridský velkoklub to byla už čtvrtá ligová výhra v řadě.

Na Santiago Bernabéu se utkal třetí tým s pátým, ale zatímco domácí konečně chytli formu, hosté ztrácejí dech. Favoritem byl jednoznačně Real, který také od samého počátku udával tempo hry.

V 9. minutě přišel s první vážnější šancí Karim Benzema, francouzský útočník vypálil zpoza šestnáctky a branku Pacheca přestřelil. O deset minut později nebezpečně vypálil i Reguilón, který se znovu objevil v základní jedenáctce Realu na úkor Marcela, ale ani jeho pokus se mezi tyče nevešel. Bílý balet slavil až přesně po půlhodině hry a zaslouženě. Vinícius přihrávkou rozeběhl Reguilóna, jenž před brankou našel osamoceného Karima Benzemu - 1:0 pro Real. Domácí až do konce prvního poločasu utkání kontrolovali, avšak na další gól si muselo publikum slavného stadionu ještě počkat.

Deportivo Alavés nepředvedlo směrem dopředu vůbec nic. První příležitost v utkání si vytvořil v 57. minutě střelou z úhlu Calleri, Courtois zasahovat nemusel. O devět minut později pak pálil Jony a belgický brankář tentokrát pokus vyrazil, to však bylo ze strany hostů všechno.

Realu poměrně trvalo, než vstřelil druhý gól, který ho definitivně uklidnil. Deset minut před koncem nedokázala obrana Alavésu zastavit přihrávku Asensia a Vinícius Júnior sám před Pachecem nezaváhal. S brankovými příležitostmi se v samotném závěru utkání roztrhl pytel, ale důležitá byla až třetí branka v první minutě nastavení. Odriozola našel ve vápně hlavu Mariana Díaze a ten upravil skóre do konečné podoby. Real porazil Alavés 3:0, pojistil si třetí místo a vytváří tlak na druhé Atlético. Deportivo spadlo po další porážce až na sedmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

3-0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

1:1..........

1:1............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele