7. kolo
29.09.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Madridské derby vítěze nepoznalo, dominovali brankáři

Real Madrid nevyužil šanci dostat se do čela La Ligy, neboť stejně jako vedoucí Barcelona si připsal pouze bod za remízu v městském derby s Atléticem. Dramatické a vyrovnané utkání sice skončilo bez branek, ovšem ani to mu na atraktivitě neubralo. Když už totiž obrany jednoho či druhého celku povolily, dostali se ke slovu oba brankáři, kteří si shodně svá čistá konta plně zasloužili. Nepříjemností pro domácí Real je zranění Garetha Balea, jenž kvůli údajnému zranění třísel do druhé půle vůbec nenastoupil.

V samotném zápase však Baleova absence po změně stran Realu paradoxně pomohla. Na trávník totiž naskočil Dani Ceballos, jenž posílil střed pole a pomohl svému týmu ke zlepšenému výkonu a větší kontrole hry. Úvodní minuty totiž patřily hostům, kteří si vytvořili hned několik prvotřídních možností k průlomu skóre. Možná hrálo roli i sebevědomí obou táborů, neboť Atlético se po matném vstupu do sezony probralo dvěma výhrami a stále mělo v čerstvé paměti výhru nad Realem v evropském Superpoháru, zatímco jeho soupeř naopak v minulém kole prožil černočernou noc v Seville, odkud si odvezl tříbrankový debakl. Své odvedla také absence obvyklých tahounů Isca s Marcelem.

První střelecké pokusy Saúla s Griezmannem ještě domácí příznivce příliš nepolekaly, ale netrvalo dlouho a Antoine Griezmann se po rychlém brejku řítil sám na branku. Thibaut Courtois však proti svému bývalému spoluhráči včasně vyběhl, a i s trochou štěstí zastavil jeho snahu o přehození hlavou. Totéž se pak opakovalo i v případě Griezmannova útočného kolegy Diega Costy, jenž rovněž přelstil ofsajdovou past a ocitl se v samostatném úniku, jenže Courtois si počíhal i na něj. Když pak v ojedinělé šanci Realu neuspěl Bale, jehož nelehké zakončení z voleje zapadlo těsně vedle vzdálenější tyče, a nečekané zaváhání Jana Oblaka v rozehrávce se obešlo bez gólu, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle již nevyběhl zraněný Bale, jehož na trávníku nahradil středopolař Dani Ceballos. Týmu Julena Lopeteguiho tento tah viditelně prospěl, neboť šance Atlética ustaly, zatímco Oblak se ocitl ve větší permanenci. Vůbec největší šance večera připadla Marcu Asensiovi, jehož výtečným pasem uvolnil právě střídající Ceballos, avšak slovinský gólman ve službách Atlética stejně jako jeho protějšek perfektně načasoval své vyběhnutí a Asensiovu ránu zneškodnil.

V samém závěru měl obdobně jako ve finále Ligy mistrů před čtyřmi lety gól na hlavě domácí kapitán Sergio Ramos, ale tentokráte jeho hlavička po rohovém kopu zapadla těsně vedle. Real tak nedokázal na domácí půdě svého městského rivala v ligovém zápase porazit ani na šestý pokus v řadě za sebou a zůstává druhý o skóre za Barcelonou, zatímco Atlético je s dvoubodovým odstupem čtvrté.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
boryland

0:1.................Diego............

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (2x Griezmann, Costa ČK, Ramos ČK)

Reagovat
Lamskej#RMCF

Už raději nic netipuju..

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Lamskej#RMCF

Ztratili jsme 2 body.. Bohužel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele