20. kolo
20.01.2019 12:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Betis v nastavení urval vítězství nad Gironou

Sergio Canales proměněnou penaltou ve čtvrté minutě nastavení nakonec zařídil vítězství Betisu nad Gironou 3:2. Zápas se pro celek z Andalusie nevyvíjel dobře, Girona po prvním poločase vedla, ale domácí dokázali nejprve vyrovnat a v nastavení strhnout vítězství na svojí stranu.

Betis se chtěl po porážce s Realem Madrid co nejrychleji vrátit na vítěznou vlnu a pokračovat v dobývání pozic zaručujících evropské poháry, ovšem na domácím stadionu Villamarín ho čekala houževnatá Girona. Hoste z Katalánska nakonec byli blízko zisku bodu, jenže o ten je smolně připravila pozdní penalta.

Béticos měli velice slibný začátek, od úvodní minuty byli na balónu jasně lepší a ve 12.minutě šli do zaslouženého vedení. Cristian Tello se postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou překvapil brankáře Bunúa. Domácí se po vstřelené brance neuchýlili k defenzívě a nadále pokračovali ve svém snažení. Girona vyčkávala na vhodný moment a přesně jeden takový se naskytl ve 36.minutě, kdy vyrobil chybu Barragán a Aleix García pak uklízel do prázdné branky přihrávku Fernándeze - 1:1. Velký šok pro Estadio Villamarín přišel na sklonku prvního poločasu. Béticos pod tlakem znovu chybovali a do poloodkryté branky tentokrát zakončoval Seydou Doumbia. Betis nebyl v prvním poločase horším týmem, jenže Kataláncům nabídl dvě velké chyby a ti to bez slitování potrestali.

Ačkoliv Betis prohrával, utkání ještě pro něho zdaleka nebylo ztracené. Andalusané vstoupili do druhého poločasu hodně aktivně a v 50.minutě došlo k neuznané vyrovnávací brance. Bartra se v klíčový moment nacházel v ofsajdu a to neuniklo pozornosti čárových sudích. Zelenobílé to nemuselo mrzet, protože za další čtyři minuty už jejich další vstřelená branka normálně platila. Klasický bleskový protiútok zakončil úspěšně Lorenzo Morón - 2:2.

Do hodiny padly v zápase čtyři branky, ale pak jakoby se po gólech i šancích slehla zem. Betis ani Girona si nedokázali nic výraznějšího vypracovat a utkání pomaličku směřovalo do nerozhodného konce. Žádná remíza se ale nakonec nekonala. Smolařem utkání se stal dvacetiletý Brazilec Douglas Luiz, který v nastaveném čase ve snaze odkopnout balón trefil jen protihráče a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Nervy ze železa pak prokázal Sergio Canales, který po pomalém rozeběhu suverénně proměnil penaltu a přetáhl vítězství na domácí stranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele