11. kolo
04.11.2018 20:45 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Celta Vigo 3:3

Šest branek a zápas jako na kolotoči byl k vidění na stadionu Villamarín v Seville. Domácí Béticos vedli o dvě branky, ale nakonec byli vůbec rádi, že srovnali na konečných 3:3. Celta Vigo totiž dokázala výsledek otočit a ještě tři minuty před koncem sahala po třech bodech.

Pro Betis, který loni skončil sezonu na pátém místě, je to další obrovská ztráta. Sevillský celek se nadále krčí ve druhé polovině tabulky, navíc už čtyři zápasy v řadě nevyhrál. Do utkání se Celtou Vigo přitom vstoupil dobře. Sice ze začátku musel přežít nadějný pokus talentovaného Emreho Mora, ale pak už začal úřadovat. Sergio Canales nejprve parádními nůžkami minul branku, stejně jako Lo Celso, ale po půlhodině hry už domácí vedli. Lo Celso před šestnáctkou vyslal rozeběhnutého Lorenza Moróna a ten si s brankářem Álvarezem poradil.

Betis vedl 1:0 i díky tomu, že jen o pár minut dříve nebyla správně uznána branka na druhé straně, jejímž autorem byl Yokuşlu. Na vině bylo ofsajdové postavení. Morón se pak mohl zapsat mezi střelce podruhé, ale do cesty se mu postavila branková konstrukce.

Druhý poločas začal prakticky stejně jako ten první, tedy velkou šancí Celty, jmenovitě Emreho Mora. Turecký šikula pálil po přihrávce Aspase jen do výtečného Lópeze. V 57. minutě utekli domácí fotbalisté už na rozdíl dvou branek. Guardadův protiútok zakončil po sérii šťastných odrazů na malém vápně Júnior Firpo - 2:0.

Betis byl blízko vítězství, jenomže Celta to nezabalila a svým ofenzivním uragánem smetla vše, co jí stálo v cestě. Nejprve snížil po centru Hjulsagera v pádu hlavičkující Maxi Gómez a o chvíli později srovnal parádní halfvolejí Brais Méndez. Zcela omráčený Betis ztratil dvoubrankové vedení a co hůře, sedm minut před koncem inkasoval na 2:3. Po centru zprava nastavil Maxi Gómez na zadní tyči jen kopačku.

Domácí se naštěstí stihli rychle vzpamatovat a na konečných 3:3 vyrovnal parádním přímým kopem kdysi velký talent světového fotbalu Sergio Canales. Betis přeci jenom mohl odejít poražen, ale Maxi Gómez na druhé straně z totožné situace trefil břevno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele