5. kolo
23.09.2018 20:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Real Betis - Athletic Bilbao 2:2

Athletic Bilbao sehrál skvělý duel s Realem Betis a oba jeho poločasy bude hodnotit rozdílně. Zatímco po prvních 45 minut bylo Bilbao jasně lepší a vedlo o dvě branky, zbytek utkání muselo dohrávat v početním oslabení. Toho domácí Betis využil a díky trefám Bartry s Canalesem nakonec získává aspoň bod.

Bilbao zažilo skvělý vstup do utkání. Už v sedmé minutě se dostalo do šance, která skončila gólem. První střelu dokázal ještě brankář Unai Simón vyrazit, ale na dorážku od Iñakiho Williamse už neměl nárok. Williams byl ve správnou chvíli na správném místě a Bilbao vedlo.

Domácí se pokusili zahrozit postupnou kombinací a akce pokračovala díky Firpově krásnému pasu vpřed. Jenže celou šanci zastavil obránce De Marcos. V 18. minutě bylo fandům domácího Realu Betis ještě hůř. Raúl García totiž natáhl k parádní ráně ze vzdálenosti asi 30 metrů a jeho projektil zapadl s milimetrovou přesností do míst, kam se brankář Pau López natahoval marně - 2:0!

García se pokoušel zopakovat tento úspěch v průběhu utkání ještě několikrát, ale nikdy ne s takovým úspěchem. Ke konci první půle se začalo žlutit a sudí měl co dělat, aby tenhle mariáš zvládl. V rozmezí osmi minut to odnesl Markel Susaeta, který dostal dvě žluté karty. Ve 45. minutě dostal druhou žlutou kartu poté, co tvrdým skluzem poslal k zemi Sidneiho.

Náhle se před Béticos otevřely nové možnosti a domácí si byli vědomi své převahy. Joaquín se Sanabriou se snažili hodně zlobit obranu Basků a ta kapitulovala poměrně záhy. V 51. minutě napodobil Garciu Marc Bartra, který dělovou ránou prostřelil vše před sebou a brankář Simón nemohl dělat vůbec nic!

Aktivita domácího Betisu byla evidentní, ale trvalo ještě dalších patnáct minut, než domácí dokázali srovnat. Sergio Canales se dostal do vápna a nad ničím moc nepřemýšlel. Tvrdou ránu poslal k tyči a brankář Simón opět kapituloval.

Duel mezi Canalesem a Simónem se ještě několikrát opakoval a další velkou šanci měl Tonny Sanabria. Obě možnosti ale Simón skvěle vychytal. A když Sanabria v 86. minutě hlavou ve výskoku minul tyč, bylo o stavu utkání rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele