3. kolo
24.10.2018 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 1:1

Odložené utkání 3. kola španělské LaLigy, které bylo na programu dnes od 19 hodin, skončilo jen dělbou bodů. Větší radost bude mít pochopitelně domácí Rayo jakožto outsider zápasu, zatímco Bilbao nemůže být se svým výkonem spokojené.

V páté minutě si na míč sáhl poprvé domácí brankář Alberto García, když se k ráně ze střední vzdálenosti dostal Markel Susaeta. Zkušený záložník však evidentně myslel spíš na razanci než na umístění. Schopnosti brankáře Iaga Herrerína zase vyzkoušel Álex Moreno, jehož ostrý centr vydal svou záludností za několik střel.

Domácí Rayo rozjásalo své fanoušky už ve 13. minutě, když se poprvé prosadilo. De Tomás si ale při zpracování míče pomohl rukou, což je končetina, kterou fotbalista v poli zkrátka hrát nemůže. Výsledkem byla chvíle paniky hostí a pak dlouhý oddech. Jenže z rychlého inkasování se neponaučili tak dobře a brzy opět Rayo vedlo. A tentokrát už nastálo.

Advíncula velmi dobře vyvezl míč na útočnou polovinu, kde byl na hranici faulu zastaven. K balonu se však ihned dostal mladý Španěl José Pozo, udělal s míčem u nohy několik rychlých temp a přesnou ranou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Herrerína!

Aritz Aduriz byl tím, na koho se obracely prosebné pohledy hostujících příznivců, a on je nechtěl zklamat. Dnes to ale nebyl jeho zápas a spíše se na hrotu osamoceně bil s přesilou. Na Embarbův centr si na zadní tyči nabíhal Gálvez, ale v rámci nastavení mu chyběl krok. Hned po změně stran reagoval brankář Alberto García na svého jmenovce v dresu Bilbaa a jeho dobrou hlavičku.

Zkušený záložník Dani García hodně zlobil domácí obranu a jeho povedená hlavička z 52. minutě jí nadělala dost starostí. V 66. minutě to Bilbau konečně vyšlo. A byla to branka hodně komická. Advíncula promáchl centrovaný míč, k hlavičce se dostal García a zamířil do tyče. Od ní se balon odrazil do pole, čímž zmátl brankáře Garcíu. Toho využil ležící Iker Muniain, který už měl jednoduchou úlohu - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ed_Hazard

OT:

Pre tých čo nesledujú - Hakimi dnes v LM od začiatku na LB!!!!! Dortmund vyhral 4:0 a Achrafovi svietia v štatistikách 3 ačka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele