2. kolo
27.08.2018 20:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Levante UD - Celta Vigo 1:2

Celta Vigo zvládla lépe duel s Levante a po úvodní remíze 1:1 s Espanyolem tak zaznamenala své první vítězství v novém ročníku po výsledku 2:1. V tabulce španělské ligy se tak posunula na osmou pozici se čtyřmi body. Naopak domácí výběr nenavázal na první úspěch v Seville, kde naprosto hladce zdolal letošního pohárového účastníka z Betisu 3:0 a klesl do středu La Ligy. Konkrétně je se třemi body desátý.

Hosté rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, kde vsítili obě dvě své branky. Levante se zmohlo pouze na snížení zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem z pokutového kopu. Hned první vážnější příležitost se proměnila v branku, v 10. minutě se o ní postaral Pione Sisto. Ten se po odvráceném rohovém kopu zmocnil míče na levém křídle, pronikl s ním do pokutového území podél brankové čáry a pak ho z hodně ostrého úhlu napálil do zadního horního rohu.

Za dalších deset minut se Celta mohla dostat do dvoubrankového vedení, ale chytrá teč Maxiho Gómeze se mezi tři tyče nevešla. V polovině první části byl blízko ke srovnání Roger, nicméně po krásném centru Moralese z pravé strany hlavičkoval jen do země a balón vzápětí přeletěl břevno o necelé dva metry. Vigo pojistilo svůj náskok ve 35. minutě. Sisto svým dlouhým centrem za obranu nalezl Goméze a dvaadvacetiletý Uruguayec si věděl rady.

Po krkolomném zpracování s zjevil nikým nehlídán před brankářem Olazábalem a zblízka ho obstřelil. Z druhého poločasu neuběhlo ani šedesát sekund a snížit mohl Roger, tentokráte po přihrávce od Moralese mířil z voleje nad horní tyčku. V polovině závěrečného dějství nejprve nastřelil Sisto břevno a po následné pobídce Beltrána hlavičkoval Araujo, jehož prudký pokus vytěsnil Olazábal se štěstím na svou levou konstrukci.

Vzápětí UD zmobilizoval síly a v 73. minutě málem rozvlnil síť po bombě Rogera z hranice pokutového území, fantastický zákrok vytáhl gólman Álvarez. Za dalších pět minut hostující strážce jasně podrazil ve vlastní šestnáctce unikajícího Dwamenu, obdržel od rozhodčího žlutou kartu a navíc musel čelit pokutovému kopu. Jiskřičku naděje na bodový zisk domácích vykřesal Morales, který chladnokrevně zamířil do protipohybu Álvareze. Celta v závěrečné desetiminutovce neproměnila dvě velké šance na třetí gól a výsledek se tak již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele