25. kolo
23.02.2019 13:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Getafe vyhrálo malé madridské derby s Vallecanem a je čtvrté

Getafe dalo zapomenout na promarněný zápas s Eibarem a doma si nenechalo ujít příležitost a po výhře 2:1 nad Vallecanem se posunulo už na čtvrté místo před Sevillu, která má své utkání teprve před sebou. Domácí celek znovu táhli svými brankami Jaime Mata a Jorge Molina, druhý jmenovaný utkání rozhodl, když o deset minut později zareagoval na vyrovnání De Tomáse.

Rayo mělo výtečný leden, během kterého ani jednou neprohrálo, ale měsíc únor znamená přesný opak. Ke třem porážkám v řadě teď přidal i porážku v malém madridském derby proti Getafe a v tabulce zůstává na předposledním místě.

Hosté si v počátku zápasu nevedli špatně, ale Getafe i tak překonalo jeho obranu. Ve 28.minutě získal nakopnutý balón Foulquier, který zpětnou přihrávkou našel Jaimeho Matu, ten hned nevystřelil, s balónem u nohy si našel výhodnější pozici i prostor a střelou pod břevno otevřel skóre utkání. Branku ještě zkoumal rozhodčí u videa, ale nenašel nic, co by mělo znamenat neuznání. Před koncem poločasu Getafe vstřelilo druhý a tentokrát skutečně neregulérní gól, Molinu totiž zastavil těsný ofsajd.

Vallecano se dlouho nemohlo dostat do výraznější šance, ze které by domácímu týmu alespoň zatopilo, ale o to větší radost přinesla vyrovnávací branka z 58.minuty. Raúl de Tomás v obležení dvou hráčů dokázal přes jednoho z nich vyslat skrytou střelu, která zapadla tyči. Getafe se s remízou nehodlalo smířit a za dalších deset minut si vzalo vedení zpátky. Ukázkovou kolmici od poloviny hřiště vyslal Portillo nastartovaného Matu, který ještě posunul před prázdnou branku na Jorgeho Molinu.

Do konce utkání ještě zbývala více jak čtvrthodina, ale Rayo se do žádného většího náporu, který by přinesl alespoň šance nedostalo. Getafe vyhrálo 2:1 a minimálně do zápasu Sevilly se posunulo už na čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele