20. kolo
18.01.2019 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe rozdrtilo pátý Alavés 4:0

Z těžkého direktu se v předehrávce 20.kola španělské LaLigy vzpamatovává Deportivo Alavés. Velké překvapení aktuálního ročníku vůbec nezvládlo utkání v Madridu a s místním Getafe čtyřikrát inkasovalo. Rovným dílem se o branky podělili Jaime Mata a Jorge Molina.

Alavés se mohl v případě vítězství vrátit na čtvrté místo před Real Madrid, ale to by musel předvést úplně jiný výkon, než nakonec na stadionu Alfonsa Péreze předvedl. Naopak Getafe potvrdilo formu a po výhře ve Villarrealu má další tři body.

Getafe bylo od začátku zápasu lepším týmem a kontrolovalo hru, přičemž se o první střelecké pokusy postaral Jaime Mata. Žádné nebezpečí pro Pacheca to neznamenalo. Zlom nastal až po půlhodině hry, kdy Maripan ve vápně sestřelil protihráče a hlavní arbitr zápasu odpískal pokutový kop. Jaime Mata ho proměnil a poslal madridský celek do vedení! Hned o minutu později mohl Mata navyšovat, ale jeho křížnou střelu Pacheco zkrotil. Alavés si za celý první poločas nic nevytvořil i proto, že Getafe zkrátka výborně bránilo.

Hosté o přestávce spřádali plány na obrat, jenomže ty dostaly vážné trhliny hned v první minutě druhého poločasu. Jorge Molina se z dálky opřel do balónu a nádhernou střelou zvýšil na 2:0. Za dalších deset minut se Molina zjevil v blízkosti Pacheca a i tuhle možnost dokázal využít a zvýšit už na 3:0. Deportivo bylo v problémech a dost dobře si uvědomovalo, že tento výsledek už bude těžko obracet. Jeho ofenzíva byla permanentně v křeči a tak přišla 88. minuta a definitivní KO. Po centru Cristófora znovu přesně zakončoval Jaime Mata a stanovil konečný výsledek 4:0. Getafe si díky tomu pojistilo šesté místo, kde zůstane i po tomto kole, Alavés je pátý.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele