5. kolo
22.09.2018 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Atlético Madrid 0:2

Už osmkrát za sebou Atlético Madrid neztratilo s Getafe ani bod. A nejinak tomu bylo i v tomto případě. Hosté potřebovali bezpochyby napravit poslední dva ligové nezdary na půdě Celty a především pak ten doma s Eibarem, navázali na úterní vítězství v Lize mistrů nad Monacem a nakonec potvrdili roli favorita. Domácí naopak utrpěli svou druhou prohru v sezóně.

Getafe v rámci prvního kola LaLigy prohrálo s Realem a náladu si nevylepšilo ani proti druhému madridskému klubu. Přitom právě v této chvíli nebodovalo jen s těmito dvěma soupeři. Rozhodně mu nenahrál do karet poměrně brzký inkasovaný gól ze 14. minuty, Lemar svou dělovkou z dálky napálil břevno a balón se od něj odrazil do zad brankáře Davida Soriy přímo do sítě.

První poločas toho jinak opravdu moc zajímavého nenabídl. Atlético se směrem dopředu nijak vehementně nehnalo, v podstatě si jen chytře hlídalo těsný náskok. Azulones naopak v ofenzívě nijak nezářili, střely mimo bránu vyprodukovali pouze ve 29. minutě Suárez spolu s Ángelem, mezi tři tyče zamířil až ve 43. minutě Antunes z přímého kopu, nicméně gólman Oblak zasáhl.

Po hodině hry se Los Colchoneros podařilo vedení navýšit a znovu u toho byl Lemar. Koke ho vyzval kolmicí za obranu, a protože stoper Bruno González, který se navíc nedobře dohodl s vyběhnuvším Davidem Soriou, nemotorně bránil celou situaci, mohl francouzský reprezentant zamířit z úhlu za brankovou čáru. Přesně tenhle moment v podstatě rozsekl celé utkání.

Možná že kdyby na tohle inkasování ihned odpověděl Ángel, který ve vápně přebral centr od Portilla a následně pálil z halfvoleje, leč pouze nechal vyniknout Oblaka, možná by s utkáním Getafe ještě mohlo něco udělat. A nebo kdyby třeba Antunesova přízemní pumelice neskončila jen vedle. Když však začalo hrát od 67. minuty o jednoho muže v poli méně, bylo definitivně po nadějích.

Iván Alejo se dostal na hřiště v 63. minutě, ale dlouho na něm nepobyl, protože v souboji se Saúlem byl jednoduše pozdě, svého protivníka dost nešetrně šlápl do oblasti zadního stehna, a obdržel zaslouženou červenou kartu. Atlético si mohlo ještě tři body pojistit díky Diegovi Costovi a Griezmannovi, oba ovšem ztroskotali na pozorném Davidovi Soriovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele