5. kolo
23.09.2018 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Girona FC 2:2

Bitva o Katalánsko skončila smírem a to k velké radosti hostující Girony. Barcelona vůbec poprvé ve španělské lize ztratila body a na prvním místě už je jen díky lepšímu skóre. Barca se jako favorit ujala vedení, ale pak přišla o vyloučeného Lengleta a Girona dokázala otočit výsledek na svojí stranu. Poslední branku na 2:2 obstaral stoper Piqué.

Barcelona byla před zápasem obrovským favoritem, ale Girona už dávno neplatí za nějaké ořezávátko a na Camp Nou se chtěla pokusit o senzaci.

Od začátku měla balón na svých kopačkách Barcelona a postupnou kombinaci hledala skulinky v defenzivní řadě Girony. Ve 12. minutě si dlouho dělal prostor ke střele Messi, aby následně vypálil těsně vedle pravé tyče. Za dalších šest minut už Lionel Messi slavil gól. Do stejného prostoru, ze kterého zkoušel předtím střílet, dostal přihrávku od Vidala a z první poslal balón nechytatelně k tyči. Poměrně rychlá branka měla odstartovat barcelonskou ofenzivní lavinu, jenže všechno bylo jinak.

Po půlhodině hry vyslal na ter Stegenovu branku důrazné varování Cristian Portugués, který německého brankáře obešel, ale na brankové čáře zažehnal pohromu Piqué. Ve 35. minutě přišel zásadní okamžik derby. Clément Lenglet v souboji o balón trefil soupeře loktem do obličeje a sudí vytasil rovnou červenou kartu. Oslabená Barcelona pak inkasovala těsně před přestávkou vyrovnávací gól. Domácí nedokázali odvrátit centr, načež se balónu zmocnil Stuani a v pádu překonal ter Stegena.

Girona se Barcelony v žádném případě nezalekla a krátce po změně stran strhla vedení na svojí stranu. Piqué neuhlídal Portuguése, který ustál souboj, jeho ter Stegen ještě vychytal, ovšem proti dorážce Stuaniho už byl bezmocný.

Oněmělý Camp Nou mohl po hodině hry znovu rozjásat Lionel Messi, ale jeho výtečný volný přímý kop orazítkoval brankovou spojnici. Barca i v oslabení dokázala přidat plyn a srovnat na 2:2. Před brankou vznikl velký závar a balón dopravil za brankovou čáru hlavičkující Gérard Piqué. Následně se na Camp Nou nic moc vážného nedělo, až dvě minuty před koncem zkusila Barcelona rozhodnout o vítězství. Messi si vyměnil balón s Coutinhem a jeho ráně scházela větší přesnost. Gironě stav 2:2 vyhovoval a proto se v závěru soustředila na udržení výsledku a povedlo se.

Autor: Ondřej Linhart / football-espana.net, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
boryland

2:0.............Leo 2................

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Jordi Alba

Něco mi říká, že tu taky celkově padne minimálně 5x golazo.

Reagovat
valloire

3-3

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 (2x Suarez, 2x Messi, Dembele)

Reagovat
smazaný uživatel

6-1

Reagovat
Lahvac-CZ

To jsou sráči tvl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele