28. kolo
17.03.2019 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ben Yedder opět úřadoval a Sevilla veze z Barcelony body

Espanyol sice nehrál špatně a snaha na jeho hře byla vidět, ale na Sevillu to nestačilo. O tři body pro favorita se postaral Wissam Ben Yedder, který rozhodl utkání proměněnou penaltou.

Sevilla po prohře se Slavií vyhodila trenéra Machína a na jeho místo se postavil dosavadní manažer Joaquín Caparrós. Ten měl náročný úkol, protože hned v prvním utkání musel rychle napravovat chyby, které jeho předchůdce udělal a neměl na to moc času. V útoku dal opět šanci Ben Yedderovi se Silvou a první jmenovaný se mu za to odvděčil rozhodujícím gólem.

Útočník Wissam Ben Yedder byl obecně hodně aktivní a už ve třetí minutě posílal míč po tvrdé ráně na bránu, čímž Diegu Lópezovi přidělal práci. Espanyol si ale postupem času začal podmaňovat hřiště a usadil se na polovině svého soupeře. Seville nefungovala především středová linie, která vypadala jako bez života.

Sevilla sice nepodávala dominantní výkon, ale zahrozit uměla. Ve 23. minutě se jí to málem povedlo gólově. Záložník Éver Banega dostal míč na kopačku a napřáhl ke střele z hranice pokutového území. Jeho pokus nakonec proskákal těsně kolem zadní tyče! Stejný hráč se o dvě minuty později hnal za míčem, jenže celou situaci vyřešil hodně důrazným odkopem obránce Naldo.

Sevilla stále hledala skulinku, kterou by pronikla do vápna soupeře a vstřelila kýženou branku. Banega odcentroval na přední tyč, kam se tlačil Promes, jenže ten zády k brance neusměrnil svůj pokus mezi tři tyče. První poločas ukončil zajímavou ranou opět Wissam Ben Yedder, který technickou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč.

Mnoho práce neměl ani domácí brankář Juan Soriano, který v brance nahradil Tomáše Vaclíka. Na rozdíl od svého soupeře ale nekapituloval. To Diego López ano, neboť v 53. minutě André Silva upadl ve vápně Espanyolu a sudí okamžitě nařídil pokutový kop pro Sevillu. K němu se postavil ochotný Wissam Ben Yedder, který se nemýlil - 1:0.

Sevilla chtěla přidat uklidňující druhý gól a velkou část kreativity opět přesunula na aktivního Évera Banegu. Ten dostal přihrávku na polovinu hřiště a zkoušel vyslat do úniku Ben Yeddera, jenže tomu se obránci Espanyolu velmi věnovali. Borja Iglesias si na opačné straně naběhl na prudkou přihrávku do pokutového území a dokázal obejít obránce, ale z ostrého úhlu mířil jen do boční sítě.

Posléze musel sudí Guillermo Cuadra několikrát hráče napomínat a sahat do kapsy pro karty. Po závěrečném hvizdu dokonce dvojice Soriano a Darder viděla za nesportovní chování červené karty. Na výsledek to už ale pochopitelně nemělo vliv.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jsme potřebovali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele