26. kolo
02.03.2019 13:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Espanyol po páté v řadě neprohrál, Valladolid doma porazil 3:1

Espanyol porazil Valladolid 3:1 a neprohrál už páté utkání v řadě. Hosté nesehráli v Katalánsku špatnou partii, ale těsně před přestávkou neproměnili pokutový kop a to je nakonec stálo tři body.

Diváci na stadionu Cornellá-El Prat nečekali na úvodní branku zápasu dlouho, hned v první minutě dostal přihrávku za obranu Borja Iglesias, jenž následně lobem přehodil brankáře Masipa, takže Espanyol bleskurychle vedl 1:0. Hosté se snažili o odpověď pokusy Nacha Martíneze a Sergiho Guardioly, ale ani jeden z pokusů vážné nebezpečí pro Lópeze neznamenal. Až v 17.minutě ostrá rána k tyči v podání Rubéna Alcaraze skončila za zády zkušeného brankáře, takže ani vyrovnání na 1:1 nakonec dlouho netrvalo.

Valladolid po vyrovnání výrazně ožil a najednou měl více ze hry. Domácí mužstvo navíc v závěru chybovalo a po faulu na Luise Lópeze na Guardiolu měl Valladolid k dispozici pokutový kop a ideální šanci utkání otočit. Sám faulovaný Sergi Guardiola se rozhodl vzít zodpovědnost na svá bedra, jenomže si vybral stranu, kam skákal i Diego López a nabídnutou šancí promrhal. Neproměněný pokutový kop byl klíčovým okamžikem celého utkání. Espanyol se o přestávce zmátořil a v 56.minutě zasadil Valladolidu zničující úder. Prodloužený centr na zadní tyč si na hranici malého vápna zpracoval Hermoso a nekompromisní dělovkou pod břevno vrátil vedení na stranu Katalánců.

Hosté mohli okamžitě vyrovnat, ale Plaňo z palebné pozice těsně minul tyčku a na druhé straně zase ve vložence minul Darder. O tři minuty později rozjel Espanyol další akci a ta už skončila gólem. Darder na hranici ofsajdové pasti vysunul Wu Leje, jenž sám proti Masipovi nezaváhal. Vedení 3:1 už Espanyol neztratil a prodloužil svojí neporazitelnost už na pět utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele