36. kolo
04.05.2019 16:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol díky dvěma gólům Iglesiase potupil Atlético

Espanyol šokoval Atlético a nasázel mu nemilosrdné tři branky. A co zaráží ještě víc, to je fakt, že soupeři a favoritovi utkání nepovolil ani jednu přesnou trefu. Barcelona má další důvod k oslavám a Espanyol se opět přiblížil pohárovým příčkám.

Tohle asi čekal málokdo. Že si Espanyol takovým stylem poradí s favoritem utkání a nedovolí Atléticu dát ani jednu branku, na to by si před utkáním vsadil asi jen hodně odvážný sázkař. První půle ještě tolik vzruchu nenabídla a prosadil se v ní jen Diego Godín (samozřejmě do brány spoluhráče Oblaka), ale po změně stran se dvěma góly blýskl útočník Borja Iglesias.

Přitom od začátku byli lepší hosté. Trenér Diego Simeone musel hodně zrudnout, když viděl, jak se ve třetí minutě naprosto nepovedlo zakončení slibné akce jeho svěřenců. Konkrétně selhal Álvaro Morata, kterému se po skvělé průnikové nahrávce nepovedlo prostřelit zkušeného brankáře Diega Lópeze.

Hodně aktivní byli také oba krajní obránci Atlética. Nejprve se obránce Juanfran dostal až do pokutového území, kde se zpětnou přihrávkou pokoušel najít Rodriga, jenž se k míči vůbec nedostal. Defenzíva Espanyolu si dnes velmi často nevěděla rady, ačkoli se může zdát, že vzhledem k výsledku byla jistota sama. V úvodu ale několikrát nepohlídala Moratu, který se dostal k další hlavičce a poslal ji těsně mimo.

Espanyol nebyl směrem dopředu moc aktivní a po půlhodině hry málem inkasoval. Do protiútoku se hnal Koke, který ještě v tandemu hledal Lemara, jenž ale po chvilkovém váhání trefil prvního obránce před sebou. Ve 45. minutě domácí šokovali Atlético. Skvělý sprint s míčem totiž předvedl Pedrosa, který se vyhnul dvěma protihráčům a předkládal ve vápně míč na zadní tyč. Ještě předtím si ale míč srazil do vlastní brány obránce Diego Godín!

Atlético prohrávalo typickým gólem do šatny a trenér Simeone reagoval změnou Saviće za čerstvého Correu. V 52. minutě mohli domácí fanoušci opět jásat. Melendo táhl míč středem hrací plochy a nakonec skvěle načasoval nahrávku do náběhu na Borju Iglesiase. Ten bez větších problémů propálil vyběhnuvšího brankáře Oblaka, jenž na míč vůbec nedosáhl.

Atlético od té doby působilo dost bezradně a prakticky všechno, čeho se v defenzivě dopustilo, končilo pořádným problémem. Jeho jindy tak propracované útoky dnes neměly šťávu a cosi jim chybělo. Další ránu málem přidal Darder, který brankáře Oblaka pořádně zaměstnal.

Nakonec si hosté museli dnešní pohár hořkosti vypít až do dna. V 89. minutě totiž obrana Atlética opět nestačila a po pádu v pokutovém území se sudí Munuera Montero nemusel moc dlouho rozmýšlet. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Borja Iglesias a ukázal, že s větší psychickou zátěží při penaltě nemá žádné problémy - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele