27. kolo
09.03.2019 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Alavés doma jenom remizoval s Eibarem

Deportivo Alavés bere z domácího zápasu proti Eibaru jen bod, což je pro něho v boji o Ligu mistrů ztrátou. Domácí celek sice na Mendizorrotze vedl, když se po změně stran prosadil Takashi Inui, ale konečné slovo měl dvacet minut před koncem Marc Cardona.

Alavés se v minulých týdnech vrátil do boje o čtvrtou příčku a i když je z výběru kandidátů největším outsiderem, chtěl doma proti Eibaru uspět. První minuty zápasu nic zajímavého nepřinesly a až v 15. minutě spálil velkou příležitost uvnitř šestnáctky Borja Bastón. O šest minut později byl v ještě lepší pozici Jonathan Calleri, ale ani on nedokázal balón usměrnit do brankového prostoru.

Do třetice všeho dobrého pak zakončoval ve 39.minutě opět Borja Bastón a tentokrát už musel Dmitrović předvést výborný zákrok. Deportivo mělo více možností, přesto první poločas skončil nerozhodným výsledkem 0:0.

To se však mělo změnit. Krátce po obrátce měli domácí další obrovskou příležitost, když si přihrávku z pravé strany málem srazil do vlastní sítě Cote. Diváci na stadionu Mendizorrotza se dočkali první branky v 58. minutě a postaral se o ní japonský fotbalista Takashi Inui, který vytěžil z fantastického vývozu balónu v podání Jonyho. Ten od vlastní poloviny předvedl rychlý úprk a pak přesnou přihrávku na Inuiho dokonal svůj povedený výkon. Inui pak chytrou střelou k přední tyči rozvlnil síť.

Hosté reagovali střídáním a v tomto případě měl kouč José Luis Mendilibar šťastnou ruku, protože Marc Cardona byl tím mužem, který dvacet minut před koncem vyrovnal na 1:1. Cardona byl po Orellanově přihrávce na malém vápně nikým nehlídán.

Deportivo mohlo do konce utkání ještě jednou udeřit, když se do odraženého balónu placírkou opřel Pina, ale jeho projektil se mezi tři tyče nevešel. Domácí díky konečné remíze 1:1 nevyužili možnost přiblížit se čtvrtému místu a prozatím zůstávají pátí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele