36. kolo
04.05.2019 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Alavés doma podlehl i Realu Sociedad

Alavésu se stále nedaří zastavit výsledkovou krizi a po domácí porážce s Realem Sociedad se propadl už na desáté místo tabulky. Naopak polepšili si hosté, jediná trefa v zápase v podání Williana Josého znamená posun na osmé místo.

Nedá se přitom říci, že by bylo Deportivo horším týmem. Oba celky se od počátku tlačily dopředu a v úvodu utkání měl možná více ze hry Real Sociedad, který také zazdil první gólovku. Ve 22. minutě se štěstím propadl balón v pokutovém území Alavésu, načež se sám před Pachecem objevil Rubén Pardo, ovšem branku trestuhodně přestřelil. Hosty zahozená příležitost nemusela tolik mrzet, protože o tři minuty později vše vynahradil Willian José. Hostující hráč se před vápnem zmocnil balónu, přičemž dlouho nevěděl, co s ním, až se rozhodl vystřelit a překvapit gólmana Pacheca. Byl to pro domácí smolný gól, Willian José vystřelil po zemi a doprostřed branky, přesto Pacheco nedokázal zasáhnout.

Deportivo sahalo po vyrovnání o pět minut později, ale užuž střílejícího Borju Bastóna zablokoval Héctor Moreno. Domácí v závěru prvního poločasu přidali, ale vyrovnat nestihli.

K tomu jim měl posloužit až druhý poločas, ve kterém se dlouho nic nedělo. Hostující brankář Rulli musel poprvé výrazněji zasahovat až v 71. minutě a o chvíli později mu pro změnu pomohla boční síť. Real Sociedad se neomezil jen na držení hubeného výsledku a pojistku mohl deset minut před koncem přidat krásnou střelou Pardo, Pacheco vyrazil na rohový kop.

Závěrečné minuty patřily jednoznačně Deportivu, ale tlak kýženým vyrovnáním neskončil. Real Sociedad si náskok udržel a díky výhře 1:0 svého soupeře v tabulce přeskočil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele