8. kolo
06.10.2018 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés slaví nečekané tři body proti Realu Madrid

Real Madrid prohloubil svou krizi a připsal si další nešťastný výsledek. O velké překvapení se postaralo domácí Deportivo Alavés, které nejenže udrželo hvězdné hráče Bílého baletu na uzdě, ale v 95. minutě si vysloužilo vedoucí gól!

Bílý balet pod vedením trenéra Julena Lopeteguiho zažil poměrně dobrý začátek sezony, jenže v posledních chvílích se Madridu nedaří. Hovoří se o sporech v kabině a herně i výsledkově se gigant trápí. Tentokrát už konečně potřeboval naplno zapnout a na obranu Deportiva se sesypali hráči jako Benzema, Kroos, Modrić nebo Bale, čili osvědčená jména.

Deportivo spoléhalo na tradiční sestavu s oporami jako Pacheco, Laguardía, Maripán nebo Wakaso, přičemž o ofenzivní část hry se starali Gómez, Calleri nebo Jony. Od prvních momentů to vypadalo, že se Real poučil a opět v jeho týmu všechno funguje. Karim Benzema pálil těsně vedle, Ceballosovu ránu musel brankář Pacheco vyrážet mimo jen s vypětím všech sil. Domácí si po akci Calleriho snažili vymodlit pokutový kop, ale sudí Santiago Jaime Latre jejich přání správně ignoroval.

O chvíli později se Gareth Bale dostal v pokutovém území do hlavičkového zakončení, avšak zamířil příliš vysoko nad bránu. Real dnes až příliš často brzdila nepřesnost v kombinaci, což mělo za následek nepříliš velké množství šancí. Belgická hvězda v bráně Realu Madrid moc problémů neměla a když už se například Wakaso dostal do vápna, jeho zakončení mířilo vedle.

Aktivní Dani Ceballos se ke konci první půle pokoušel hned dvakrát procpat míč ve vápně na Benzemu, ale toho si obránci Deportu příliš dobře hlídali. A francouzské kanonýr dnes neměl zrovna svůj den. I proto byl trenérem Lopeteguim stažen hned o poločasové přestávce, aby uvolnil místo mladému Marianovi Díazovi. Někdejší hráč Lyonu se procpal do vápna pomocí kliček, ale v něm už nemířil přesně.

Casemiro střílel z dálky k bližší tyči, jeho pokus po zemi však nebyl nebezpečný. Ze třiceti metrů se připomněl také Duarte, který však rovněž brankáře Realu Madrid z míry nevyvedl. Realu to moc nešlo a především v útoku se hodně nevýrazně potácel, aniž by soupeři způsobil vážnější problémy. Změnit to měl Marco Asensio, kterému uvolnil místo Casemiro.

Bale zkoušel vzít zodpovědnost na sebe, ovšem jeho rána z úhlu minula vzdálenější tyč. Patnáct minut před koncem dostal Real první varování. Ofsajdové pasti se totiž vyhnul Jony, který dostal balon do běhu. S ním u nohy sprintoval na Courtoise, jenže míč poslal těsně vedle tyče!

To Realu nestačilo a kromě toho, že si nevytvořil žádný tlak v závěru, ještě inkasoval. Stadion Mendizorrotza totiž v nastavení přivedl k extázi Manuel García, který na zadní tyči využil chyby Courtoise a hlavou dorazil míč do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nádhera, jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele