22. kolo
02.02.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla znovu prohrála, ve Vigu padla po jediné brance

Sevilla od Nového roku prohrála už třetí zápas a komplikuje si postavení v první čtyřce. Andalusané prohráli po jediné brance Okaye Yokuslua 0:1 s o záchranu bojující Celtou Vigo, pro kterou je naopak výsledek důležitým počinem. Celestes nejenže odskočili sestupovým pozicím, ale vyhrát dokázali poprvé od začátku prosince loňského roku.

Každá série jednou končí a ta Celty Vigo se naplnila v tomto kole proti ambiciózní Seville. Hosté byli papírovým favoritem, přestože v týdnu to od Barcelony pořádně schytali. Sevilla se chtěla za tento průšvih revanšovat a pojistit si průběžné čtvrté místo, jenže zápas výsledkově nezvládla.

Hosté vstoupili do utkání o něco lépe, i když na větší brankovou příležitost se muselo dlouho čekat a to až do 32. minuty, kdy měli obrovskou příležitost domácí. Beltrán chytrou přihrávkou vysunul Huga Malla, ale ten poslal balón jen vedle Vaclíkovy branky. Los Rojiblancos museli už v průběhu prvního poločasu střídat, zraněného Aranu nahradil Roque Mesa.

Celta Vigo zahrozila do konce prvního poločasu ještě jednou. Boufal zkoušel Vaclíka obstřelit, ale nepochodil, český brankář se po jeho střele natáhl a zpacifikoval ji. Celta hodně bojovala a i ve druhém poločase zaměstnávala Vaclíka střeleckými pokusy, zkoušel to například Jozabed, ale ani s ním neměl gólman Sevilly problém.

Zahanbit se nenechal ani na druhé straně Blanco, který parádně vychytal Ben Yeddera. Chvíli po něm pak Sarabia těsně minul.

Rozhodující okamžik celého zápasu přišel čtvrthodinu před koncem. Rohový kop zahraný na přední tyč přeskočil až na střed malého vápna, kde Okay Yokuslu neměl problém trefit odkrytou branku!

Sevilla moc času na vyrovnání neměla, navíc se jí až do nastaveného času vůbec nedařilo. Během nastavení si však dokázala vytvořit dvě velké příležitosti, ale Escudero i Kjaer si vylámali zuby na pozorném Blancovi. Celta Vigo konečně dokázala zvítězit a zlepšit svojí situaci v tabulce, kdežto Sevilla své příznivce znovu zklamala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tipoval bych prestrelku... 2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele