5. kolo
22.09.2018 16:15 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Celta Vigo - Real Valladolid 3:3

Vstup do sezóny se Celtě náramně vydařil, až v minulém kole utrpěla svou první porážku, možná že ale nynější výsledek jí mrzí úplně stejně. Vypadalo to totiž, že zápas s Valladolidem má pod kontrolou, dokonce ještě do 65. minuty vedla o dvě branky, jenže tři body jí pak utekly mezi prsty v závěru. Hosté totiž zásluhou Leonarda Suáreze ve čtvrté minutě nastavení srovnali.

Domácí vstoupili do tohoto souboje hodně zostra, a když během úvodních devíti minut dosáhli na dva vstřelené góly, očekával se pak hladký průběh utkání v jejich prospěch. Nejprve v 5. minutě unikl podél levé strany Juncá, následně předložil dlouhou přihrávku do šestnáctky, odkud Gómez prostrčil míč na Iaga Aspase, a ten se následně před brankářem Jordim Masipem v koncovce nezmýlil.

Jen o čtyři minuty později poté hostující stoper Kiko Olivas nedokázal v krkolomné pozici odvrátit balón do bezpečí, znovu se tam k němu, leč trošku náhodně, propracoval presující Gómez, jenž poslal střelu ke vzdálenější tyčce. Až do 39. minuty se zdálo, že Célticos pohodlně hlídají dvoubrankový náskok, nicméně Valladolid se přesně v tu dobu dostal zpátky do hry.

Óscar Plano ze středu pole nahrál doleva na Nacha Martíneze, ten ihned nato adresoval centr na svého spoluhráče, který si stačil do té doby naběhnout do pokutového území, a odtud hlavou skóroval na bližší tyčku. Devět minut po obrátce se každopádně galicijský celek znovu značně uklidnil, jelikož se jeho nejproduktivnější útočník posledních let Iago Aspas prosadil střelecky podruhé.

Boufal zleva pronikl do blízkosti vápna, a i když byl těsně před ním možná i faulovaný, stačil ještě míč předtím předat na jednatřicetiletého útočníka, který levačkou zamířil parádně podél marně se natahujícího Jordiho Masipa. Real ale ani za tohoto nepříznivého stavu nic nezabalil a udělal dobře. Ve zbývajícím čase druhého poločasu totiž dokázal ještě srovnat stav.

Ke snížení došlo nejprve v 65. minutě, to když další účinný pas Nacha Martíneze doplachtil do míst u pokutové značky ke střídajícímu Ünalovi, jemuž nedělalo problém dorazit balón do sítě. Břevno ještě v 86. minutě napálil Míchel, ovšem po přihrávce Óscara Plana už na zadní tyči ve skluzu zamířil do odkryté brány náhradník Suárez, jenž byl v tu chvíli na hřišti sotva dvě minuty.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele