19. kolo
13.01.2019 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Griezmannovou penaltou porazilo Levante

Atlético Madrid udolalo nejtěsnějším výsledkem Levante a minimálně na pár hodin se přiblížilo vedoucí Barceloně na dva body. Výsledek 1:0 zařídil po změně stran proměněnou penaltou francouzský mistr světa Antoine Griezmann.

Francouzský štírek mohl rozvlnit síť mnohem dříve, byl to totiž on, kdo měl ve 4.minutě první tutovku zápasu. Correovu pobídku však na malém vápně netrefil ideálně a branku netrefil. Za dalších pět minut musel trenér Diego Simeone řešit velký problém, stoper Savić se zranil a na plac musel Giménez. Atlético dál udávalo tempo zápasu a po další pohledné akci vstřelil první branku Koke. K hrůze domácích fanoušků ji však hlavní sudí neuznal, neboť po shlédnutí videa zjistil, že ještě předtím došlo ve středu hřiště k faulu a akce tudíž neměla pokračovat. Levante postupně srovnalo hru, nechalo sice domácí častěji s balónem u nohy, ale do žádné větší šance je nepouštělo. Až v nastaveném čase prvního poločasu střílel Vitolo, ale Suárez se mu vrhl pod nohy a situaci z pohledu hostí zachránil.

Valencijský celek držel na Wanda Metropolitano slibnou remízu, ale ve druhém poločase ho ještě čekala těžká práce. Atlético je známé tím, že mu na vítězství stačí i jedna branka a tuto svou pověst nakonec skutečně potvrdilo. V 55. minutě zahrál po přihrávce Parteyho rukou Nikola Vukčević a sudí Prieto nařídil ve prospěch Madridu pokutový kop. Antoine Griezmann si v těchto případech obvykle poradí a platilo to i tentokrát, Olazábal na jeho kop neměl nárok!

Atlético pak kontrolovalo hru, ale druhou branku nedokázalo přidat, což mohl na druhé straně potrestat Morales. Ten si zasekávačkou udělal prostor ke střele a skvělý Jan Oblak uchránil domácím vedení! Los Colchoneros nakonec vedení nenavýšili, přestože šance měli. Partey z dobré pozice přestřelil a Thomas Lemar sám před Olazábalem zazmatkoval a nakonec nezakončil. Atlético ale tři body uhájilo a přiblížilo se vedoucí Barceloně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele