30. kolo
02.04.2019 19:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético snížilo ztrátu na Barcelonu výhrou nad Gironou

Minimálně na pár hodin dokázalo Atlético Madrid snížit náskok vedoucí Barcelony na sedm bodů, když před vlastními diváky porazilo nebezpečnou Gironu 2:0. Na Wanda Metropolitano padaly branky až v posledních jedenácti minutách. Nejprve otevřel skóre utkání stoper Diego Gondín, aby v nastavení pečetil výsledek Antoine Griezmann.

Byl to typický domácí zápas Atlética pod vedením Diega Simeoneho. Dlouhou dobu se hrálo bez branek, aby pak Atlético svého soupeře jedinou brankou zlomilo a výsledek už nepustilo. Určitě se sluší říci, že Girona byla více než vyrovnaným soupeřem. Dokonce měla v zápase větší procento držení balónu, jenomže slovinského brankáře Oblaka překonat nedokázala.

Girona přitom mohla favorita hned v úvodu dokonale zaskočit, ve třetí minutě se položil do centrovaného balónu Seydou Doumbia a Oblak proti jeho hlavičce vytasil pohotový zákrok. V podání hostujícího celku to zdaleka nebyla jediná příležitost. Po půlhodině hry se ve výškovém souboji střetli Oblak s Doumbiou, oba však byli po srážce v pořádku. Ve 39. minutě konečně výrazněji zahrozilo i Atlético a po ráně Kokeho se ozvala horní tyč Iraizozovy branky. Za celý první poločas to však bylo ze strany Colchoneros dost málo.

Po změně stran se ani jedna strana nikam nehnala a na trávníku dominovaly defenzívy. Až čtvrthodinu před koncem dokázali Atleti vstřelit gól, který zprvu sudí Villanueva pro ofsajd neuznal. Situaci ale přehodnotilo video a nakonec branka platila.

Gironě nejspíše nezafungovala ofsajdová past, takže před Iraizozem se po centru ocitlo několik hráčů v červenobílém a Diego Godín před prázdnou brankou doklepl hlavou balón do sítě.

Girona neměla na vyrovnání moc času, takže v závěru otevřela hru a to se jí nakonec stalo osudným. Ve čtvrté minutě nastavení utekl hostující obraně Antoine Griezmann a lehkým obloučkem přes Iraizoze pečetil výhru Atlética.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele