19. kolo
13.01.2019 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bilbao si díky Williamsovi vyšláplo na Sevillu

Sevilla překvapujícím způsobem nestačila na Athletic Bilbao a z Baskicka jede domů s prázdnou. Všechny tři body získává domácí outsider, který za to děkuje především střelci dvou branek, Iñakimu Williamsovi.

Sevilla jakožto celek usilující o přední místa a navíc zkušený účastník pohárů byla jasným favoritem v nedělním odpoledni. Na stadionu San Mamés jej čekali domácí Baskové, kteří naopak v této sezoně mají úplně jiné starosti a aktuálně bojují o záchranu. Sevilla nasadila do utkání hráče jako Mesa, Banega, André Silva nebo Ben Yedder. Domácí využili služeb De Marcose, Williamse nebo Córdoby.

Že by to v prvních minutách bylo nějak převratně atraktivní utkání to se rozhodně říct nedá. Na obou stranách jsme viděli hodně nepřesností, především ve finální fázi. Brankář Vaclík musel poprvé výrazněji zasahovat v osmnácté minutě, když ho ranou ze střední vzdálenosti prověřil útočník Córdoba. Mířil ale jen doprostřed brány, takže si Vaclík poradil.

V minutě 23. už to ale nestačilo. Až k vápnu se s míčem u nohy dostal Iñaki Williams a proběhl s ním až do zakončení. Ani jeden z obránců jeho pohyb nezastavil a Williams křížnou ranou překonal českého brankáře!

To bylo pro Sevillu hodně netypické a překvapující. Ale nebylo se čemu divit, protože Sevilla rozhodně neměla ze hry víc. Až po třiceti minutách se v šanci zjevil Pablo Sarabia, který z bezprostřední blízkosti ale pálil jen do připraveného brankáře Herrerína! Ke konci první půle se ještě jednou musel mít Vaclík na pozoru, protože po faulu Kjaera domácí zahrávali standardní situaci. Beñatova rána ale skončila těsně vedle!

Do druhé půle vstoupili aktivněji rovněž domácí hráči. Nejprve Berchiche pálil nepřesně, následně se Vaclík musel mít na pozoru proti střele Muniaina. Deset minut po změně stran se do šance dral André Silva, kterému začátek sezony vyšel na jedničku. Tentokrát ale pálil slepými.

Jinak to opět bylo hodně neatraktivní utkání, plné nepřesností a minimální snahy o útok na obou stranách. Seville se vůbec nedařila finální fáze, domácí velmi dobře bránili. Málem ale neubránili Andrého Silvu, který zakončoval efektními nůžkami. Brankář Iago Herrerín ale dokázal včas zareagovat a jeho pokus zlikvidoval!

Deset minut před koncem utkání se na hřiště dostala také nová posila Sevilly z Barcelony, Munir El Haddadi. Gesto to bylo více než jasné, protože Sevilla měla hodně málo času na vyrovnání. Paradoxně ale krátce poté přišel definitivní zlom.

Sevilla nechala otevřenou obranu příliš dlouho, takže s míčem u nohy sprintoval na bránu Vaclíka Iñaki Williams. Rychlonohý útočník Bilbaa předběhl dva protihráče a udržel míč pod kontrolou. Pak obešel ještě českého brankáře a poslal míč do opuštěné brány - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

Ne asi. Pome. Pohary jsou v silach toho tymu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele