30. kolo
03.04.2019 19:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Athletic Club gólem v nastavení přetlačil Levante

Baskické Bilbao se mocně dotahuje na evropské poháry a po další výhře nad Levante 3:2 už ztrácí na šesté místo jen bod. Tři body se tentokrát nerodily lehce, Bilbao sice v poločase vedlo, ale Levante v devadesáté minutě dokázalo vyrovnat. O výhře Athletic Clubu nakonec rozhodla třetí minuta nastavení a proměněná penalta Ikera Muniaina.

První poločas se domácím náramně vydařil. Už v 5. minutě rozjásal publikum na San Mamés Yuri Berchiche, který po narážečce s Córdobou tvrdě z úhlu zakončil a Fernández nedokázal zareagovat. Odpověď sice mohl z přímého kopu nachystat Jason, ale Herrerín jeho pumelici vyrazil na rohový kop. Ve 20. minutě zase dostal krásný balón před branku De Marcos, jenomže první dotek mu nevyšel a ze slibné příležitosti nakonec nic nebylo.

Aktivita Basků pokračovala a ve 27. minutě už domácí ekipa vedla nad Levante 2:0. Iňaki Williams dostal křižnou přihrávku napříč vápna a jeho rána i s pomoci teče Cokeho skončila za Fernándezovými zády. O pár minut později měl Williams na kopačce další velkou možnost, ale na balón v klíčový okamžik těsně nedosáhl. Změna skóre se neudála ani na druhé straně po gólu Cokeho, který nebyl pro útočný faul uznán.

Levante toho v prvním poločase moc neukázalo, ovšem po změně stran do zápasu vlétlo a brzy vstřelilo důležitou kontaktní branku. Po faulu na Rogera Martího odpískal sudí pokutový kop a sám postižený jej bez problému proměnil. Baskové mohli znovu utéct na rozdíl dvou branek v 60. minutě, ale do přízemní střely Muniaina se postavila tyčka. Hra se pak rychle přesunula před Herrerína, jenž musel likvidovat nebezpečnou střelu De Marcose. Druhý poločas nabídl mnohem více vzrušivých momentů, další práci pro Herrerína obstaral střílející Mayoral. Zdálo se, že Bilbao výsledek udrží, jenomže v 90. minutě rozehrál valencijský celek rohový kop a hlavou na přední tyči srovnal na 2:2 Eric Cabaco.

Zápas tím ještě nekončil. Pouhou minutu po vyrovnání ve vlastním vápně fauloval Simon a Athletic Club měl k dispozici pokutový kop, což se hráčům Levante pochopitelně vůbec nelíbilo. Sudí Munuera si však stál za svým a Iker Muniain měl možnost rozhodnout. Starosti si nedělal, střelou pod břevno dal na 3:2 a získal pro svůj tým všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele